Ulla Schmidt, raportor: România a îndeplinit condițiile preliminare pentru aderarea la zona Schengen

Aderarea României și Bulgariei în zona Schengen reprezintă un pas evident, condițiile preliminare fiind îndeplinite, a afirmat sâmbătă raportorul special Ulla Schimdt, informează Agerpres.

Share

Razvan Pritulescu 0 comentarii

Actualizat: 07.10.2017 - 15:50

Aderarea României și Bulgariei în zona Schengen reprezintă un pas evident, condițiile preliminare fiind îndeplinite, a afirmat sâmbătă raportorul special Ulla Schmidt, informează Agerpres.

"Recent, președintele Comisiei Europene a subliniat și a cerut încă odată ca România și Bulgaria să fie primite în zona Schengen. Este un pas evident care trebuie oricum făcut, pentru că condițiile preliminare au fost deja îndeplinite și președintele Comisiei a transmis un mesaj foarte pozitiv în acest sens, pentru că țările sunt pregătite în această privință. Cred că în 2018 — 2019, când România și Bulgaria vor prelua președinția Consiliului UE, cred că acest important mandat va da un avânt acestui potențial imens din zona Mării Negre", a declarat Ulla Schmidt, cu prilejul prezentării proiectului de raport "Promovarea stabilității în regiunea Mării Negre" în cadrul lucrărilor Comisiei Dimensiunii Civile a Securității care se desfășoară în marja Adunării Parlamentare a NATO de la București.

În documentul prezentat la AP NATO, reprezentanta Germaniei s-a referit, pe larg, la mai multe zone de interes pentru regiune precum cooperare, biodiversitate, protecția mediului.

"Este o zonă în care putem să vorbim și despre traficul cu ființe umane și despre nevoia de a lupta împotriva corupției. Avem nevoie de rețele mai bune, de mobilitate și de promovarea potențialului turistic al zonei. Este un lucru de care sunt interesate toate aceste state și, dacă regiunea Mării Negre ar putea să coopereze în aceste domenii, atunci cred că acest fapt va întări și identitatea comună care acum există doar într-un stadiu rudimentar. O cooperare mai strânsă este necesară pentru a susține persoanele care fug din Orientul Mijlociu din cauza violenței și a conflictului din Turcia către România — 7.000 de persoane au ajuns pentru a cere azil. Nu știu cum vor progresa lucrurile, dar trebuie să fim foarte atenți la ce se întâmplă și să susținem aceste țări. Totuși a fost încurajator să vedem că România a acceptat 2.000 de refugiați din punctele fierbinți — din Grecia și Italia", a arătat Schmidt.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...