Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Soacra ministrului Agriculturii, anchetată de DNA pentru mită

Maria Pop, soacra preşedintelui PC, Daniel Constantin, vicepremier şi ministru al Agriculturii, a fost pusă sub învinuire de către procurorii anticorupţie Piteşti pentru luare de mită şi fals intelectual în formă ...

Share

Ondine Ghergut 0 comentarii

25.03.2014 - 17:45

Maria Pop, soacra preşedintelui PC, Daniel Constantin, vicepremier şi ministru al Agriculturii, a fost pusă sub învinuire de către procurorii anticorupţie Piteşti pentru luare de mită şi fals intelectual în formă continuată.

În calitate de angajată a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, Maria Pop este suspectată că a luat mită 500 de lei de la o femeie de afaceri pentru a falsifica un control financiar.

Fapta ar fi fost săvârşită în vara anului trecut, când Maria Pop, consilier la Serviciul Control Persoane Fizice din cadrul Finanţelor Publice Argeş, ar fi trebuit să efectueze, împreună cu colegul ei, inspectorul Cătălin Stoica, un control fiscal la un agent economic dintr-o comună argeşană. Agentul economic era înregistrat ca Persoană Fizică Autorizată (PFA).

În schimbul sumei de 500 de lei,  Maria Pop şi colegul ei nu au mai fi efectuat controlul, însă au încheiat un proces-verbal de control potrivit căruia agentul economic a desfăşurat corect activităţile comerciale. În plus, şi-au decontat sumele aferente deplasării cu maşina personală.

Potrivit DNA Piteşti, "cei doi funcţionari au falsificat, prin atestarea unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, înscrisul oficial denumit Registrul Unic de Control ce aparţinea persoanei fizice autorizate".

 Printre cei chemaţi să dea declaraţii s-ar fi aflat mai mulţi colegi de-ai Mariei Pop, între care şi  inspectorul Dan Velea.
 

Vicepremierul Daniel Constantin ar fi declarant presei locale  că soacra sa „lucrează de peste 20 de ani acolo şi ştiu că este un funcţionar apreciat. Sunt sigur că toate aspectele vor fi clarificate de instituţiile statului”.

Surse judiciare spun că ancheta este în faza finală, de redactare a rechizitoriului. Potrivit noilor coduri penale, următorul act procedural este avizarea rechizitoriului de către judecătorul de cameră preliminară şi abia apoi trimiterea în judecată.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...