16.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialSechestru pe averea medicului Sebastian Telbis

Sechestru pe averea medicului Sebastian Telbis

Anchetatorii au pus sechestru de un milion de euro pe averea doctorului Sebastian Telbis și a altor doi medici de la Casa de Pensii Caraș- Severin. Toți trei sunt cercetați pentru comiterea a 300 de infracțiuni de luare de mită.

”În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea infracţiunilor economico financiare din I.G.P.R. şi procurorii P.Î.C.C.J. într-o cauză în care trei persoane au fost cercetate pentru comiterea a peste 300 de infracţiuni de luare de mită, a fost instituit sechestru asigurator asupra mai multor bunuri mobile şi imobile, în valoare totală de aproximativ 1.000.000 de euro.

Poliţiştii Direcţiei de Investigarea Fraudelor – I.G.P.R. şi procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au documentat activitatea infracţională a trei persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de corupţie”, informează Inspectoratul General de Poliție.

Citește și: Medicul Sebastian Telbis de la Casa de Pensii Caraș-Severin, încă 187 de infracțiuni de luare de mită

Anchetatorii spun că cei trei s-ar fi folosit de calitatea de medic pe care o aveau, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani şi alte foloase materiale de la diverşi pacienţi pentru a le obţine sau prelungi decizii de pensionare pentru grad de invaliditate, respectiv de atestare oficială a gradului de invaliditate a acestora.

În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele şi cabinetele celor în cauză, au fost identificate şi ridicate, în vederea indisponibilizării 109.605 euro, 56.369 de lei, 4.120 de USD şi 480 de lire sterline.

Totodată, în cauză a fost instituit sechestru asigurator asupra mai multor bunuri mobile şi imobile, în valoare totală de aproximativ 1.000.000 de euro.

În urma finalizăriii cercetărilor a fost dispusă măsura trimiterii în judecată a persoanelor care sunt bănuite de săvârşirea a peste 300 de infracţiuni de luare de mită.

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă