Scriitorul Mircea Cărtărescu: Facebook m-a salvat dintr-o depresie extrem de puternică

Scriitorul Mircea Cărtărescu a mărturisit, luni seara, în cadrul emisiunii „În fața ta” de pe postul Digi24, că rețeaua de socializare Facebook l-a ajutat foarte mult pe plan personal.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 08.08.2017 - 22:01

Scriitorul Mircea Cărtărescu a mărturisit, luni seara, în cadrul emisiunii „În fața ta” de pe postul Digi24, că rețeaua de socializare Facebook l-a ajutat foarte mult pe plan personal.

„Facebook-ul e ca şi viaţa, nu e bun sau rău, este ceea ce este. Are şi părţi extraordinar de bune. De-asta nici nu renunţ, deși câteodată mă înnebunește, mă scoate din minți, dar nu pot renunța...Am vrut de multe ori să mă las...Nu pot renunța, pentru că sunt şi lucruri deosebit de bune pe care le găsești acolo, sunt oameni minunaţi. Eu am cunoscut... Câţiva dintre prietenii pe care îi am eu acum sunt cunoştinţe de pe Facebook, ulterior m-am văzut cu ei și în realitate. Mi-au plăcut la fel de mult ca și pe Facebook. Deci Facebook-ul...și aș spune mai mult decât atât... pe mine Facebook-ul m-a salvat dintr-o depresie psihică extrem de puternică acum câţiva ani. N-am vrut să încerc cu medicamente, am zis să încerc altfel şi am descoperit Facebook-ul şi Facebook-ul m-a înveselit în acel moment, a fost pentru mine un panaceu. De aceea, primele mele gânduri despre Facebook sunt pozitive”, a spus Mircea Cărtărescu.

Totodată, el a mai afirmat că se exprimă pe platforma de socializare ca un om obișnuit.

„Eu pe Facebook nu prea am legătură cu cel care sunt în realitate, cu autorul Mircea Cărtărescu, cu profesorul și așa mai departe. Eu îmi exprim acolo viaţa mea de fiecare zi, apar acolo ca un om obişnuit. Au mai râs de mine că îmi postez pisicile - ca toată lumea -, că pun fotografii de familie, lucruri de genul ăsta. Rareori postez ceva serios, care ţine de credinţele mele, de orientarea mea sau texte literare. Aproape niciodată. Eu folosesc Facebook ca mijloc de relaxare și în felul acesta nu prea am hateri - şi cei pe care i-am avut i-am cam dat afară, eu sunt pe Facebook de trei ani şi am dat afară în intervalul acesta vreo 30 de oameni care intrau şi mă înjurau, e adevărat, la început. Dar de când i-am dat afară, e relativă liniște”, a mai spus scriitorul.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...