Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv, la şase ani de închisoare.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 24.04.2017 - 15:07

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat definitiv, la şase ani de închisoare. Judecătorii au menţinut decizia primei instanţe, care a dispus doi ani pentru că a condus băut o maşină, adăugâdu-se patru ani de la o pedeapsă anterioară pentru abuz în serviciu, potrivit Mediafax.

După decizia instanţei, Mircia Muntean s-a dus la Poliţia Hunedoara, unde aşteaptă mandatul de arestare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins apelul edilului, menţinând decizia dispusă în iunie 2016. Atunci, judecătorii au dispus condamnarea lui Mircia Muntean, care abia fusese ales în funcţia de primar al municipiului Deva, la doi ani de închisoare pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce în anul 2014 a fost depistat conducând băut, cu 1,80 grame alcool pur în sânge. La acel moment a fost implicat într-un accident rutier, iar mai apoi a fugit, încercând să se ascundă în tufişuri.

Anterior, în anul 2013, Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, fiind găsit vinovat că a încheiat tranzactii ilegale de terenuri cu un traficant de maşini de lux.

Citește totul despre:

Comentarii