Președintele PE va vizita platforma de la Măgurele

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, va efectua sâmbătă, o vizită pe platforma de la Măgurele, unde au fost demarate lucrările pentru realizarea celui mai important proiect de cercetare din România, proiectul ELI-NP.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2014 - 12:40

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, va efectua sâmbătă, o vizită pe platforma de la Măgurele, unde au fost demarate lucrările pentru realizarea celui mai important proiect de cercetare din România, proiectul ELI-NP. 

Martin Schulz va vizita platforma de la Măgurele alături de mai mulţi demnitari români, printre care Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Ştiințifică și Dezvoltare Tehnologică, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi Nicolae Zamfir, directorul Institutului Naţional de Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”.

Proiectul ELI-NP este finanţat prin fonduri de coeziune şi fonduri structurale destinate realizării infrastructurii de cercetare pan-europene. Cercetările care vor fi realizate la Măgurele vor avea aplicaţii în domeniul sănătăţii, al managementului materialelor şi deşeurilor nucleare, în economie sau în industria farmaceutică. Proiectul ELI-NP are potenţialul de a atrage fonduri publice şi private în valoare de peste 1 milliard de euro şi poate conduce la crearea a peste 13.000 de locuri de muncă în cercetare.

Citește totul despre:

Comentarii