15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPonta, către noii procurori şefi ai României: NU aveţi DATORIE la NIMENI

Ponta, către noii procurori şefi ai României: NU aveţi DATORIE la NIMENI

Premierul Victor Ponta a participat, joi, la instalarea în funcţii a noilor procurori şefi ai României, cărora le-a spus că nu au datorie la nimeni şi că trebuie să aplice legea indiferent despre cine e vorba.

Totodată, a spus că procurorii trebuie să rămână magistraţi şi şi-a exprimat convingerea că lucrurile din trecut se vor schimba.

“Nu aveţi datorie la nimeni, nici la cel care v-a propus, nici la cine s-a numit. Să nu vă uitaţi mult la televizor, să vă ţineţi de dosare. Să aplicaţi legea indiferent despre cine e vorba, să nu mă auziţi vorbind de dosare politice. Atât timp cât sunt prim-ministru, orice modifcare a statutului procurorilor se va face în întărirea satutului magistraţilor. Cred că nu doar aprocurorii trebuie să rămână magistraţi, cred că trebuie să lămurim ideea de autoritate a minstrului Justiţiei. Cred că autoritatea lui a rămas o ficţiune.

Cred că rolul Parchetului este de a-i sancţiona pe cei vinovaţi şi de a nu se întoarce în trecut. Nu vreau să mai văd scene din anii ’50, cu procurori veniţi din vacanţă să acheteze oameni de la ţară. Cred că cel mai important era stabilitatea statutului de independenţă şi stabilitate a conducerii. În ceea ce mă priveşte ca fost procuor, sunt invidios că nu am putut să particip la concursul pentru aceste funcţii. Cred că lucrurile din trecut se vor schimba”, a declarat Ponta.

Nu în ultimul rând, le-a urat succes.

Citeşte şi LIVE TEXT.Băsescu, despre numirile procurorilor şefi: Am emis decret pentru numirile celor şase. Nu încălcam pactul de coabitare dacă respingeam procurorii.

_ _ _ _

Noii şefi de Parchete, în cazul cărora preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcţii, îşi preiau mandatele joi, la ora 10:00.

Ceremonia instalării în funcţii a celor şase procurori şefi – Tiberiu Niţu, procurorul general al României, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, Codruţ Olaru, adjunct al procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA, Alina Bica, şeful DIICOT, şi Elena Hosu, procuror-şef adjunct la DIICOT – are loc la Parchetul General.

La eveniment participă şi premierul Victor Ponta.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă