10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNorvegia: anchetatorii dezorientaţi de personalitatea presupusului asasin

Norvegia: anchetatorii dezorientaţi de personalitatea presupusului asasin

Anchetatorii norvegieni sunt dezorientaţi de personalitatea “malefică” a lui Anders Behring Breivik, care a recunoscut că este autorul măcelului de vineri dar trăieşte în lumea lui, potrivit unui interviu pentru AFP acordat de şeful serviciilor de informaţii norvegiene, citat de Agerpres.

 

Este o persoană “absolut malefică… foarte calculată, foarte rece şi foarte inteligentă. El s-a pregătit de mult timp”, a declarat Janne Kristiansen, directorul Serviciului de securitate al poliţiei /PST/ norvegiene.

Cred că probabil nu are complici, prin urmare el deţine controlul total…. El deţine controlul situaţiei întrucât numai el singur ne poate spune ce a făcut, iar noi nu avem nicio sursă”, şi-a exprimat ea regretul.

Poliţia norvegiană caută încă să afle dacă există unul sau mai mulţi complici şi alte bombe, aceasta este “prioritatea” la ora actuală, a adăugat dna Kristiansen.

Dar “noi nu avem niciun indiciu, deoarece el comunică doar cu el însuşi. El duce o viaţă paralelă: oamenii din jurul lui cred că este o persoană obişnuită, dar în forul său interior este cineva complet diferit. Absolut malefic”, potrivit şefului PST.

Atacul dublu de vineri după-amiază – un atentat cu maşină capcană în cartierul guvernului la Oslo şi un tir tras pe insula Utoeya la 40 de kilometri de capitala norvegiană – a ucis 76 de persoane, cea mai mare parte tineri, potrivit unui bilanţ încă provizoriu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă