Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Nicolăescu, despre accidentul aviatic: S-au respectat procedurile la intervenţie

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri, pentru Mediafax, că procedurile la intervenţia de după accidentul aviatic din Apuseni au fost corecte şi respectate, din ...

Share

Rl online 0 comentarii

22.01.2014 - 19:39

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri, pentru Mediafax, că procedurile la intervenţia de după accidentul aviatic din Apuseni au fost corecte şi respectate, din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii (MS).

"Am fost ultima verigă în lanţul de intervenţie, am stat în aşteptare, iar din momentul în care victimele au fost localizate, au fost urmate procedurile pentru astfel de urgenţe. Toate aceste proceduri au fost corecte", a mai spus Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii a precizat, în acest context, că pentru fiecare dintre răniţi a fost pregătit câte un echipaj de urgenţe medicale. De asemenea, a fost pregătit spitalul care să preia răniţii, inclusiv din punct de vedere al personalului şi aparaturii necesare.

"De la ora 15.55, când am primit primul sms de la profesorul Radu Deac (preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant - n.r.), în care mi s-a spus că a avut loc accidentul, şi până când supravieţuitorii au ajuns în spital, am fost permanent în legătură cu secretarul de stat Raed Arafat, cu echipele medicale mobilizate din judeţele Cluj, Alba, Bihor şi Mureş, dar şi cu profesorul Irinel Popescu, venit la minister împreună cu profesorul Deac", a mai relatat Nicolăescu.

Potrivit ministrului Sănătăţii, pregătirea echipelor medicale de intervenţie a fost, astfel, asigurată, însă, până la localizarea victimelor accidentului, nu s-a ştiut unde să fie trimise acestea.

"Noi am fost pregătiţi, dar nu am ştiut unde să trimitem echipajele medicale, pemtru că nu ni s-a spus", a spus Eugen Nicolăescu.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

Citește totul despre:

Comentarii