Miting de amploare, la Târgu Mureș, pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Mii de persoane au semnat o petiție trimisă conducerii

Mii de maghiari au participat, vineri, la Târgu Mureș, la un miting de susținere a autonomiei Ținutului Secuiesc. La finalul evenimentului, manifestanții au depus o petiție la Prefectura Mureş, pentru a ajunge la Guvern, la Parlament şi la Preşedinţie.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 10.03.2017 - 20:05

Mii de maghiari au participat, vineri, la Târgu Mureș, la un miting de susținere a autonomiei Ținutului Secuiesc. La finalul evenimentului, manifestanții au depus o petiție la Prefectura Mureş, pentru a ajunge la Guvern, la Parlament şi la Preşedinţie, transmite Mediafax.

„Trebuie să înceapă o convorbire între personalităţile din Secuime şi Guvernul României în vederea realizării autonomiei teritoriale. Vom preda petiţia Instituţiei Prefectului, să ajungă la Parlament, la Guvern şi în atenţia domnului preşedinte”, a declarat Ferencz Csaba, vicepreşedinte Consiliului Naţional Secuiesc.

Manifestarea a cuprins o comemorare la Monumentul Secuilor Martiri şi un marş prin oraş, spre Prefectura Mureş, unde s-a depus petiţia.

În petiţia depusă la Prefectura Mureş se solicită „ca în cursul planificatei reorganizări administrativ-teritoriale să se creeze regiunea administrativă şi de dezvoltare de sine stătătoare, cu competenţe specifice, denumită Ţinutul Secuiesc, în conformitate cu proiectul de lege elaborat de Consiliul Naţional Secuiesc”, iar ”Guvernul şi Parlamentul să respecte angajamentele internaţionale asumate de România”.

„Solicităm ca Guvernul să înceapă tratative despre statutul Ţinutului Secuiesc cu reprezentanţii legitimi ai poporului secuiesc, Consiliul Naţional Secuiesc şi autorităţile locale din regiune! Solicităm egalitate deplină şi efectivă pentru toţi locuitorii Ţinutului Secuiesc!”, se mai arată în petiţie.

Forţele de ordine estimează că la mitingul organizat de etnicii maghiari au participat aproximativ 2.000 de persoane.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...