16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialManifestație pro-refugiați și împotriva stării de urgenţă la Paris

Manifestație pro-refugiați și împotriva stării de urgenţă la Paris

Sute de persoane au pornit, duminică după-amiază la Paris, într-un marș în sprijinul refugiaţilor şi pentru a denunţa starea de urgenţă, în ciuda interdicţiei de a manifesta în regiunea Ile-de-France, impusă de prefectura poliţiei după atentatele de la Paris din 13 noiembrie, relatează Mediafax. 

Manifestanţii, care au plecat din piaţa Bastiliei, au sosit în piaţa Republicii încadraţi de un important dispozitiv al poliţiei. “So-so-solidaritate cu refugiaţii”, “Stare de urgenţă, stat poliţienesc! Nu ne vor lua dreptul de a manifesta”, au scandat manifestanţii.

“Fotbalul se reia, concertele se reiau, toate în afară de manifestaţii. Este straniu la un Guvern de stânga”, a declarat unul dintre manifestanţi.

Acest miting, interzis din cauza stării de urgenţă decretate după atentatele de la 13 noiembrie şi prelungită pentru trei luni de Parlament, “era prevăzut iniţial pentru dreptul la adăpost al refugiaţilor”, a amintit acest manifestant.

El se declară îngrijorat că Franţa “îşi închide frontierele” şi de “amalgamul făcut între terorişti şi refugiaţi”, făcând referire la faptul că unii dintre autorii atentatelor de la Paris sunt suspectaţi că au sosit din Siria în Franţa amestecându-se printre imigranţi.

“Sunt mulţumit că tinerii nu se lasă în faţa stării de urgenţă”, s-a bucurat un alt manifestant, în vârstă de 75 de ani. “Nu trebuie să împiedice manifestaţiile, numai în dictaturi se poate vedea asta”, a apreciat el.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă