Mai mulți elevi și profesori din Drobeta Turnu Severin, depistați cu TBC. Medicii au declanșat o anchetă

Medicii epidemiologi au declanșat, vineri, anchete la două școli din Drobeta Turnu Severin, după ce mai mulți elevi și profesori au fost depistați cu tuberculoză.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 19.05.2017 - 23:08

Medicii epidemiologi au declanșat, vineri, anchete la două școli din Drobeta Turnu Severin, după ce mai mulți elevi și profesori au fost depistați cu tuberculoză, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, doi profesori şi trei elevi au fost depistaţi cu tuberculoză, iar în cazul a altor şase copii s-a constatat că sunt sensibil la bacilul care transmite boala.

„În acest moment, la liceul numărul 4 sunt două cazuri. Cu ocazia luptei în focar s-au mai găsit şase cu reacţie pozitivă la intradermoreacţie, dar acesta nu este un criteriu pentru a avea tuberculoză. Cei şase au primit tratament profilactic. La şcoala generală 15 este un cadru didactic cu o tuberculoză extrapulomnară, deci nu este contagios, dar cu ocazia luptei în focar s-a mai descoperit un elev de clasa a VIII-a pozitiv şi un alt cadru didactic cu antecedente bacilare, care este reinfectat şi este pozitiv”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, Cristian Jianu.

Potrivit acesteia, şi la Liceul Halânga este un elev suspect de tuberculoză, căruia i se fac analize. Elevul de clasa a VIII-a, s-a îmbolnăvit acasă, iar acum este sub supraveghere medicală.

După depistarea cazurilor de TBC, elevii şi cadrele didactice care au luat contact cu cei bolnavi, au fost supuşi unor investigaţii medicale amănunţite. Cei doi dascăli cu TBC sunt în concedii medicale, orele lor fiind acoperite de profesori suplinitori.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...