15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii DNA într-un dosar de...

FOTO Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii DNA într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

UPDATE 12,30: Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este urmărit penal pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman, a anunțat, luni, un comunicat al DNA.

Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman la data faptelor, este cercetat pentru constituire de grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare. Din grup fac parte Liviu Dragnea (in calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman), Fișcuci Marian (apropiat al lui Liviu Nicolae Dragnea și persoană care a devenit scriptic acționar majoritar al Tel Drum SA și care a acționat și ca un interpus al lui Liviu Nicolae Dragnea în administrarea societății comerciale), Mugur Bățăuș, Victor Piperea și Neda Florea.

DNA precizează că prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene.

"Suspectul Liviu Dragnea, președinte al CJ Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații", susțin procurorii.


UPDATE 11,00: Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare, luni, de procurorii DNA, într-un dosar ce vizează o fraudă cu fonduri europene.

În acest dosar, procurorii cercetează o reabilitare de drumuri europene de către firma Teldrum.


UPDATE 09,30: Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ieșit din sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde a fost audiat, luni, circa o oră, fiind așteptat la ieșire, cu aplauze, de susținătorii lui.

Liviu Dragnea nu a oferit declarații presei.


Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a prezentat luni la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori într-un dosar de corupție, informează Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, liderul PSD a fost citat în dosarul privind compania Tel Drum.

Liviu Dragnea confirmase, duminică, faptul că este citat luni la DNA. Întrebat în care dintre dosare, Dragnea a răspuns evaziv, susținând că nu contează în care anume.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă