Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii DNA într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este urmărit penal pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.11.2017 - 18:20

UPDATE 12,30: Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este urmărit penal pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman, a anunțat, luni, un comunicat al DNA.

Liviu Dragnea, președintele Consiliului Județean Teleorman la data faptelor, este cercetat pentru constituire de grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

În dosar mai sunt urmărite penal alte opt persoane pentru fapte similare. Din grup fac parte Liviu Dragnea (in calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman), Fișcuci Marian (apropiat al lui Liviu Nicolae Dragnea și persoană care a devenit scriptic acționar majoritar al Tel Drum SA și care a acționat și ca un interpus al lui Liviu Nicolae Dragnea în administrarea societății comerciale), Mugur Bățăuș, Victor Piperea și Neda Florea.

DNA precizează că prezentul dosar s-a constituit pe baza unei sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârșirii mai multor infracțiuni, între care obținerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanțări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene.

"Suspectul Liviu Dragnea, președinte al CJ Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații", susțin procurorii.


UPDATE 11,00: Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare, luni, de procurorii DNA, într-un dosar ce vizează o fraudă cu fonduri europene.

În acest dosar, procurorii cercetează o reabilitare de drumuri europene de către firma Teldrum.


UPDATE 09,30: Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ieșit din sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde a fost audiat, luni, circa o oră, fiind așteptat la ieșire, cu aplauze, de susținătorii lui.

Liviu Dragnea nu a oferit declarații presei.


Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, s-a prezentat luni la Direcția Națională Anticorupție, fiind citat de procurori într-un dosar de corupție, informează Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, liderul PSD a fost citat în dosarul privind compania Tel Drum.

Liviu Dragnea confirmase, duminică, faptul că este citat luni la DNA. Întrebat în care dintre dosare, Dragnea a răspuns evaziv, susținând că nu contează în care anume.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...