10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialLebedele din Delta, cele mai afectate de virusul gripei aviare

Lebedele din Delta, cele mai afectate de virusul gripei aviare

Un nou focar de gripa aviara a fost confirmat luni seara de laboratoarele veterinare in Delta Dunarii. Marian Avram, directorul Directiei Veterinare Tulcea, a declarat ca testele de laborator efectuate in cazul unei lebede recuperate de veterinarii tulceni din apropierea localitatii C.A. Rosetti confirma prezenta virusului gripei aviare.
Lebada declarata pozitiva virusologic a fost gasita in stare de agonie, impreuna cu alte 14 lebede, in doua bazine acvatice ale amenajarii piscicole Popina.

Comandamentul Antiepizootic Tulcea a intrat imediat in stare de alerta. O prima masura luata de comandamentul respectiv a fost vaccinarea rapida a populatiei din satele comunei C.A. Rosetti. Intrucat este vorba de localitatile cele mai izolate din Delta, medicii si asistentele medicale care au vaccinat populatia din aceste sate unde a fost confirmat un nou focar de gripa aviara au fost transportati cu elicopterul pus la dispozitia autoritatilor din Tulcea de Ministerul Administratiei si Internelor.


Specialistii OMS au vizitat “focarele” si au instruit personalul medical din Tulcea

Marti, cei trei specialisti OMS, plus reprezentantul din Bucuresti al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, insotiti de oficiali ai Ministerului Sanatatii, au vizitat focarele de gripa aviara de la Ceamurlia de Jos si de la Maliuc. Respectivii specialisti au discutat si cu reprezentantii Comandamentului Judetean Antiepizootic, apreciind masurile medicale intreprinse pana acum de autoritatile tulcene pentru impiedicarea raspandirii gripei aviare de la pasari la oameni. S-a realizat, de asemenea, o instruire, conform standardelor internationale, a personalului medical din Tulcea care lucreaza sau urmeaza sa patrunda in focarele de gripa aviara.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă