Klaus Iohannis i-a trimis un mesaj de condoleanțe lui Frank-Walter Steinmeier, în urma morții lui Helmut Kohl

Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanțe președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, în urma încetării din viață a fostului cancelar Helmut Kohl

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2017 - 11:50

Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanțe președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, în urma încetării din viață a fostului cancelar Helmut Kohl.

"În aceste triste momente, doresc să transmit, în numele poporului român și al meu personal, cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate și apropiaților săi, precum și întregului popor german. Helmut Kohl a fost un mare om de stat și lider european, o sursă de inspirație prin modul în care a gestionat provocările generate de Războiul Rece și căderea regimurilor comuniste din Europa de Est", se arată în mesajul președintelui Iohannis.

Șeful statului a subliniat că Helmut Kohl a fost un prieten apropiat al României, contribuind la "ceea ce putem astăzi numi povestea de succes a relației româno-germane". Fostul cancelar german Helmut Kohl a murit vineri, la vârsta de 87 de ani.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...