9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialGhica, la Palatul de Justiţie: Ziua Justiţiei este dedicată judecătorului Dan Lupaşcu

Ghica, la Palatul de Justiţie: Ziua Justiţiei este dedicată judecătorului Dan Lupaşcu

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Alina Ghica, a afirmat, duminică, la Palatul de Justiţiei, că Ziua Justiţiei este dedicată judecătorului Dan Lupaşcu, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti şi celor asemeni lui, “poate puţini deşi ar fi bine să fie mulţi”, potrivit Mediafax.

“Este extrem de reconfortant gândul că participând astăzi la sărbătoare Zilei Justiţiei, aici în Palatul de Justiţiei, în sala Paşilor pierduţi, mă simt acasă, mă regăsesc într-un mediu familiar, sunt înconjurată de colegi şi prieteni, oameni din rândul căror am plecat şi în rândul căror sper să mă întorc la sfârşitul acestui mandat, în Consiliul Superior al Magistraturii. Ştiu că întoarcerile acasă nu sunt întotdeauna întregi, timpul, întâmplările, drumurile ne duc în direcţii diferite, uneori de destramă, alteori ne împrăşti,e dându-ne fiecăruia etape şi locuri în care să ne desfăvârşim profesia, să ne împlinim destinuri”, a spus Ghica.

Judecătoarea a mai spus că “atunci când revenim acasă vedem că mai lipseşte, poate, câteodată cineva”.

“Am plecat de acasă din Curtea de Apel Bucureşti sub privirea celui care mi-a îndrumat paşii astfel încât ei să nu fie pierduţi. Când mă voi întoarce voi căuta acea privire şi pe acel om pe care îl ştim cu toţii, care s-a identificat cu această Curte de Apel, care a dat profesiei de magistrat măsura demnă a muncii, a responsabilităţii şi a implicării. Daţi-mi voie să spun că acum şi aici această zi a justiţiei este dedicată domnului judecător doctor Dan Lupaşcu, preşedintele Curţii de Apel Bucureşti, şi celor asemeni lui, poate puţini deşi ar fi bine să fie mulţi. Pentru mine a fost o onoare să fac parte din echipa de judecători condusă de domnia sa. A a fost şi este un exemplu pentru mulţi dintre noi şi va fi reper şi etalon profesional pentru toţi cei care au lucrat cu domnia sa. Ştiu, atât cât îl cunosc, că nu se va opri aici. Curtea de Apel Bucureşti este un loc unde un timp s-a oprit şi-a pus amprenta, a creat şi a construit. Va gândi alte proiecte pentru un alt loc poate, pentru acest loc poate, sperăm unde în felul său personal va da măsura energiei sale creatoare. Este singurul mod în care omul şi judecătorul Dan Lupaşcu ştie să trăiască. Vă urez domnule preşedinte să vă continuaţi călătoria prin viaţă şi profesie cu aceeaşi măestrie şi energie. Să aveţi mulţumirea lucrului bine făcut şi satisfacţia unei profesii şi a unei vieţi împlinite. Felicit întreg colectivul Curţii de Apel Bucureşti pentru efortul susţinut pentru profesionalismul de care dă dovadă, desfăşurându-şi activitatea în condiţii, cunoaştem cele ale întregii justiţii române, condiţii grele, pentru perseverenţa din cadrul acestei Curţi în a găsi soluţii la problemele incomode şi, cel puţin deocamdată, greu de rezolvat pentru modul exemplar în care acest colectiv răspunde provocărilor profesiei. Vă urez dragi colegi să vă continuaţi drumul cu demnitate să daţi măsura vocaţiei ca profesionişti, să vă preţuiţi ca oameni şi să fiţi respectaţi ca valori”, a afirmat judecătoarea Alina Ghica, aleasă reprezentatul magistraţilor curţilor de apel în CSM, for pe care îl conduce din ianuarie 2012.

Ziua Justiţiei este sărbătorită în fiecare an în prima duminică din luna iulie, potrivit unei hotărâri de Guvern.

La Palatul Justiţiei, unde îşi are sediul Curtea de Apel Bucureşti, Asociaţia Magistraţilor din România a oganizat duminică Ziua Justiţiei, despre care preşedintele Curţii, Dan Lupaşcu, a spus că reprezintă “faza pe municipiu”, iar seara, la Cercul Militar, urmează “faza naţională”, unde sunt aşteptaţi reprezentanţi ai autoritţii judecătoreşti, oficiali.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă