Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Eurobarometru: Doar 34% dintre români consideră că țara merge în direcţia corectă

Majoritatea românilor (74%) consideră că UE se îndreaptă în direcţia cea bună, în timp ce 34% spun că România merge în direcţia corectă, potrivit ultimului Eurobarometru, prezentat luni, de Reprezentanța Comisiei Europene la București, conform Mediafax.

Share

Andra Mitu 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2015 - 12:09
Majoritatea românilor (74%) consideră că UE se îndreaptă în direcţia cea bună, în timp ce 34% spun că România merge în direcţia corectă, potrivit ultimului Eurobarometru, prezentat luni, de Reprezentanța Comisiei Europene la București, conform Mediafax.

Astfel, 60% dintre români au încredere în UE, iar 68% se simt cetăţeni români, în creştere faţă de 56% în 2013.

17% dintre repondenţi percep situaţia economiei naţionale ca fiind bună şi foarte bună. În ceea ce priveşte aşteptările pentru următoarele 12 luni, 35% se aşteaptă ca situaţia economică să se îmbunătăţească, conform studiului citat.

53% dintre români sunt mulţumiţi de modul în care îşi exercită drepturile democratice în cadrul UE, în timp ce doar 25% sunt satisfăcuţi de modul de funcţionare a democraţiei româneşti, în creştere, totuşi, cu 10% faţă de 2013.

Totodată, românii sprijină într-o măsură mult mai mare decât media europeană priorităţile Comisiei Juncker. Astfel, politica de extindere a UE este susţinută de 72% dintre repondenţi, faţă de media europeană de 39%, românii situându-se pe primul loc în acest sens.

La nivel naţional, românii sunt preocupaţi de şomaj şi inflaţie, precum şi de starea sistemului sanitar şi de asistenţă socială.

88% dintre cei chestionaţi apreciază că situaţia locurilor de muncă în România este proastă şi foarte proastă.

Românii apreciază pozitiv drepturile lor în alitate de cetăţeni europeni, 84% fiind mulţumiţi de dreptul de a lucra în orice stat membru.

Eurobarometrul a fost realizat în perioada 8-17 noiembrie 2014.

Au fost intervievate 1.016 de persoane, marja de eroare fiind de 3%.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...