Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Emilia Șercan: Au încercat să mă cumpere, să mă amenințe, dar nu au reușit. Prin acuzația de plagiat vor să-mi știrbească credibilitatea

Jurnalista Emilia Șercan a declarat, duminică, la postul de televiziune B1, că va face toate demersurile necesare pentru a demonstra că acuzațiile de plagiat care i s-au adus sunt false.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 29.05.2017 - 12:13

Jurnalista Emilia Șercan a declarat, duminică, în cadrul emisiunii X-Press, moderată de directorul editorial al ziarului România Liberă, Sabin Orcan, că va face toate demersurile necesare pentru a demonstra că acuzațiile de plagiat care i s-au adus sunt false. Ba mai mult, jurnalista a mai adăugat că acestea sunt încercări de a-i știrbi credibilitatea și de a o scoate definitiv din presă.

"Am înțeles că mi-a fost verificat inclusiv doctoratul. Nu, nu am plagiat. Trebuie să aflu dacă acea lucrare de licență este a mea. Eu nu o mai am, se întâmplă să nu o mai am. Va trebui să stabilesc cu instituția în arhiva căreia se află dacă este o lucrare autentică. Pentru un jurnalist, credibilitatea este cel mai important atuu al lui. Au încercat să mă cumpere, nu au putut. Au încercat să mă amenințe, nu au reușit. Acum vor să mă decribilizeze. Va fi cea mai importantă luptă din viața mea să demonstrez că nu am plagiat", a declarat Emilia Șercan.

De asemenea, jurnalista Emilia Șercan a mai dezvăluit faptul că instituțiile statului plătesc sume uriașe sub formă de sporuri pentru angajații cu doctorate asupra cărora planează suspiciuni privind originalitatea și modul în care au fost realizate.

"Am 19 procese. Unul dintre ele, câștigat, este cu MApN. Am cerut celor de la Ministerul Apărării să îmi spună câți dintre angajații lor au doctorate. Instituția a plătit, între 2015 - 2016, suma de 2,1 milioane de euro ca spor salarial pentru cei cu doctorate. Astfel de sporuri se plătesc în toate instituțiile statului pentru niște doctorate asupra cărora există mari suspiciuni privind originalitatea lor și modul în care au fost realizate", a declarat jurnalista, cunoscută pentru anchetele sale privind doctoratele mai multor personalităţi politice. 

Citește totul despre:

Comentarii