10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDan Voiculescu, fiica sa şi Sorin Alexandrescu s-au prezentat la DNA (VIDEO)

Dan Voiculescu, fiica sa şi Sorin Alexandrescu s-au prezentat la DNA (VIDEO)

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, fiica sa Camelia şi directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, s-au prezentat, joi, la DNA, în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, pentru a citi materialul de urmărire penală şi pentru a vedea toate probele anchetatorilor, procedura care se face înainte de trimiterea în judecată.

Aceştia nu au făcut declaraţii la intrarea în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Sorin Alexandrescu este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV, contract in valoare totala de 35 de milioane de euro.

Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai până în 6 iunie, când Tribunalul Bucureşti a înlocuit arestarea preventivă dispusă de Judecătoria Sectorului 1 cu interdicţie de a părăsi ţara.

.Citeşte şi Dosarul de ŞANTAJ Antena 3-RCS-RDS. Camelia Voiculescu, la DNA

Ulterior, procurorii au extins cercetările în dosarul lui Sorin Alexandrescu şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de fiica lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, asociat la SC Antena TV Group SA şi la SC Intact Publishing SRL, faţă de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la şantaj, precum şi faţă de DAN VOICULESCU, tot pentru complicitate la şantaj.

De asemenea, sunt învinuite SC Antena TV Group SA şi SC Intact Publishing SRL, pentru şantaj.

La data de 19 iulie, Sorin Alexandrescu a făcut o plângere penală împotriva lui Ioan Bendei, pentru denunţ calomnios. Dosarul se află la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.

La data de  25 iulie, DNA a anunţat că a fost începută urmărirea penală şi faţă de SC Antena 3 SA, pentru complicitate la şantaj. Directorul general al Antena 3, Mihai Gâdea, a fost atunci la DNA, procurorii aducându-i la cunoştinţă acuzaţiile aduse societăţii în acest dosar. Gâdea a fost citat în calitate de martor în dosarul de şantaj şi de responsabil al societăţii învinuite.

Citeşte şi ANTENA 3 sfidează legea iar CNA se face că nu vede, acuză ONG-urile Freedom House, Expert Forum şi Grupul pentru Dialog Social

 In acest dosar de şantaj a mai fost pus sub învinuire şi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Şerban Pop, fiind acuzat de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii sau pemiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea.

In referatul de învinuire , procurorii au arătat că, în perioada ianuarie – aprilie 2013, Şerban Pop, în calitate de preşedinte al ANAF, a fost informat în mod oficial cu privire la faptul că o echipă de control a Gărzii Financiare – Comisariatul General “a făcut un control încrucişat la două societăţi comerciale, dintre care una era reprezentată de partea vătămată (Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, n.r.)”. Procurorii susţin că  Pop l-a informat pe Sorin Alexandrescu despre acest control al Gărzii Financiare şi i-ar fi dat copii ale unor documente ce priveau firmele vizate de verificări, care, dacă ar fi fost făcute publice, ar fi putut compromite RCS&RDS şi pe administratorul acesteia, Ioan Bendei. Reamintim ca în afară de RCS&RDS, in “programul” de şantaj era implicată şi firma BODU SRL a lui Mitică Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Potrivit procurorilor, în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu, l-ar fi constrâns pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de directorul general al Antena TV Group, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru acesta şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.

Ca sa fie convingători şi să inducă un sentiment de teamă administratorului RCS&RSD si lui Mitică Dragomir, pe posturile TV ale grupului ANTENA au fost date spoturi publicitare despre iminenta difuzare a unei  anchete jurnalistice  incendiare despre mita în fotbal de 3,5 milioane de euro. Dezvaluirile nu au mai fost difuzate, însă Sorin Alexandrescu a continuat presiunile asupra lui Bendei să semneze contractul de 35 de milioane de euro, după cum rezultă din interceptările ale căror transcrieri au fost publicate de România Liberă.

 

Potrivit procurorilor ( si interceptarilor) Sorin Alexandrescu ar fi discutat cu Camelia Rodica Voiculescu despre adresa trimisă lui Bendei, emisă de Intact Publishing. Camelia Voiculescu i-ar fi atras atenţia lui Alexandrescu să aibă grijă: “Super OK! Adică super, mă rog, să vedem! Şi oricum tre’ să ai super grijă, te rog!? Ştii că … Acum mi-a dat şi mie tata grija aia. Să mă suni şi pe mine după aia”.

Şi tatăl acesteia, Dan Voiculescu, era foarte interesat de modul în care decurge 2treaba 2 cu RCS&RDS, după cum rezultă din interceptări ale căror transcrieri au fost publicate de românia Liberă.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/11d99dc6d39230431f7563bf28073e8c/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă