15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCu ce va fi inlocuit timbrul de mediu

Cu ce va fi inlocuit timbrul de mediu

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat, duminică, într-o emisiune Digi24, că Guvernul caută soluţii pentru a înlocui timbrul de mediu, una dintre cele 102 taxe nefiscale eliminate de Legea Dragnea, pentru a stimula productia internă de autoturisme scrie Mediafax.

”Este o discuţie pe care o vom avea la momentul în care se va elabora bugetul”, a declarat Daniel Constantin, fiind întrebat dacă va fi introdusă o altă taxă de mediu la prima înmatriculare a autovehiculelor.

El a mai spus că timbrul de mediu a fost atacat în instanţă, iar statul trebuie să plătească eşalonat ”foarte mulţi bani” celor care l-au plătit.

”Problema nu este neapărat asta. Toţi banii din timbrul de mediu mergeau la Autoritatea Fondului pentru Mediu. Nu e problema că nu mai avem cu ce să alimentăm, pentru că 70% din fondurile pe care le-am avut nu s-au cheltuit. Deci nu problema colectării este o problemă pentru a întoarce şi a face un mediu mai sănătos, ci problema cheltuirii şi dezvoltării de programe în această zonă”, a adăugat Constantin.

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a afirmat că autorităţile caută soluţii pentru a stimula industria autohtonă producătoare de maşini, care va fi afectată de eliminarea timbrului de mediu.

„Sigur că ne-am gândit la măsuri compensatorii. După ce le vom discuta cu dânşii (reprezentanţii industriei auto – n.r.) le vom prezenta şi public. Cu siguranţă producţia de autovehicule e foarte importantă, şi aici vorbim de doi mari producători. O acciză în preţul carburantului este o discuţie care nu este suficient fundamentată şi nu cred că poate intra în discuţie, cel puţin acum”, a mai spus Daniel Constantin.

Vicepremierul Daniel Constantin a mai declarat la Digi24 că, începând din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferenţiat pentru anumite categorii de venituri.

'Există o discuţie ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcţie de veniturile pe care le au cetăţenii. Asta este o discuţie pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unică rămâne, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua în calcul'', a spus el.

Daniel Constantin a exclus varianta renegocierii anul acesta a unui nou nivel al deficitului bugetar, peste 3%.

''Nu intră în discuţie pentru anul 2017. Vom vedea dacă va fi cazul în viitor. Depăşirea deficitului de 3% ne-ar duce în declanşarea procedurii de deficitul excesiv. (…) Toate măsurile se încadrează în această limită de 3%'', a susţinut vicepremierul Daniel Constantin.

De asemenea, el a mai spus că actualul Executiv nu va renunţa la nicio măsură anunţată.

''Nu vom renunţa la nimic. Eu sunt convins că investiţiile se vor face nu numai pentru a se întoarce la bugetul de stat, ci pentru că e nevoie de acele investiţii'', a apreciat Daniel Constantin.

El a mai precizat că bugetul de stat va fi adoptat ''probabil în ultima săptămână'' a lunii ianuarie, construcţia proiectului fiind deja demarată.

''Încă se mai lucrează, pentru că noi aveam o construcţie de buget realizată din opoziţie, fără să avem toate datele. Cred că acum se mai fac anumite reglaje fine şi la sfârşitul lunii vom fi în măsură să-l adoptăm'', a conchis Daniel Constantin.

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal a declarat, pentru MEDIAFAX, că măsurile anunţate vineri de Guvern vor conduce la o creştere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB. "Măsurile anunţate vineri de Executiv au un impact financiar foarte mare şi vor conduce la o creştere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB", a declarat preşedintele Consiliului Fiscal. România trebuie să se încadreze într-o ţintă de deficit bugetar de cel mult 3% din PIB, altfel riscă să fie sancţionată de către Comisia Europeană pentru deficit bugetar excesiv.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă