Casa Regală, în doliu. A murit mama principelui Radu, Gabriela Duda. Ce mesaj a trimis Regele Mihai

Regele Mihai, aflat în Elveția, le-a transmis principelui Radu şi fratelui acestuia o scrisoare de condoleanțe după decesul mamei lor, în care le spune că este alături de ei şi că înțelege prin ce trec acum, pentru că ştie "cât de dureroasă este pierderea mamei".

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 11.09.2017 - 22:16

UPDATE 22,15: Regele Mihai, aflat în Elveția, le-a transmis principelui Radu şi fratelui acestuia o scrisoare de condoleanțe după decesul mamei lor, în care le spune că este alături de ei şi că înțelege prin ce trec acum, pentru că ştie "cât de dureroasă este pierderea mamei".

"Îmi pare nespus de rău şi mă gândesc la amândoi prin ce treceţi acum, fiindcă ştiu cât de dureroasă este pierderea mamei. Vă sunt alături în aceste momente de suferinţă şi mă rog pentru sufletul Gabrielei. Era o fiinţă nobilă, de o delicateţe rară", menționează scrisoarea semnată de ultimul suveran al României.

Scrisoarea a fost publicată luni pe site-ul Casei Regale.


Gabriela Duda, mama principelui Radu, a încetat din viață la Iași, informează Casa Regală.

„Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, și Principele Radu anunță cu nespusă durere trecerea la cele veșnice a dr. Gabriela Duda, mama Principelui Radu. Gabriela Duda ne-a părăsit la miezul nopții trecute, internată fiind la un spital din Iași. Altețele Lor Regale, ca și fratele principelui Radu, profesor asociat doctor Gabriel-Dan Duda, au sosit la Iași în primele zile ale lunii curente", a precizat Casa Regală, într-un comunicat.

În ultimele 30 de zile, Gabriela Duda se afla într-o stare foarte gravă.

Custodele Coroanei și principele Radu, alături de fratele principelui și de familia sa, vor lua parte la înmormântarea acesteia în orașul Bârlad, la Cimitirul Mare, „acolo unde își dorm somnul de veci ultimele trei generații ale familiei Duda”, mai informează Casa Regală.

Gabriela Constandache s-a născut la 6 martie 1938 la Bârlad, fiind unul dintre cei șapte copii ai Mariei Stoica și ai lui Panait Constandache. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași în anul 1961 și a urmat o eminentă carieră medicală. A fost medic de țară, apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie. A servit medicina românească timp de mai bine de patru decenii.

Gabriela Constandache s-a căsătorit cu profesorul doctor Rene Duda în anul 1957. Au avut doi fii, pe principele Radu al României, născut la 7 iunie 1960 la Iași, și pe medicul Gabriel-Dan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, născut la 16 iunie 1968, la Iași. Rene Duda a decedat în anul 1999.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...