Bogdan Olteanu, prima declarație, la ieșirea din arest

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost eliberat vineri noaptea din arestul Poliției Capitalei, prilej cu care a declarat că este un moment greu pentru el și își dorește să obțină cât mai repede achitarea în justiție pentru a reîncepe o viață normală.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 30.07.2016 - 10:57

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost eliberat vineri noaptea din arestul Poliției Capitalei, prilej cu care a declarat că este un moment greu pentru el și își dorește să obțină cât mai repede achitarea în justiție pentru a reîncepe o viață normală.

"Este un moment greu, este un moment trist și o perioadă foarte tristă. Sper să se termine cât mai repede. Doresc să obțin achitarea cât mai rapid, pentru a reîncepe o viață normală. Până la acel moment, voi face ceea ce onoarea și respectul față de instituția din care am făcut parte îmi cere, voi transmite cât mai rapid demisia mea din conducerea Băncii Naționale și voi urma să îmi susțin cauza în justiție", a spus Bogdan Olteanu, într-o scurtă declarație dată în fața arestului Poliției Capitalei.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins vineri cererea DNA de arestare preventivă a viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, acesta fiind plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Decizia nu este definitivă.

Bogdan Olteanu a așteptat decizia în sala de judecată, după care a fost dus în arestul Poliției Capitalei, de unde a fost eliberat vineri noaptea, la expirarea ordonanței de reținere, în jurul orei 24,00. 
Bogdan Olteanu a fost reținut joi noapte sub acuzația că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Citește totul despre:

Comentarii