13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBataie pe proprietatea Negropontes

Bataie pe proprietatea Negropontes

O bataie in mai multe episoade s-a petrecut joi dupa-amiaza in curtea casei redobandite prin justitie de Sanda Maria Negropontes. La mai bine de zece zile de cand un executor judecatoresc a repus-o in drepturi, in urma unei hotarari judecatoresti definitive, pe urmasa fostului premier liberal interbelic Tatarascu, scandalul care are ca obiect imobilul din str. Floreasca nr. 182 continua.
Joi, la ora 12.00, SC Palace SRL, firma lui Ovidiu Tender care a avut in folosinta imobilul cu pricina, ar fi trebuit, in urma unei notificari, sa-si ridice bunurile aflate in cladiri. In caz contrar, Sanda Negropontes si reprezentantii sai legali urmau sa ridice aceste bunuri si sa le mute intr-un depozit pazit pana ce proprietarul lor ar fi venit sa si le ia. Zis si facut. Numai ca ieri, pe la ora unu dupa-amiaza, dupa cum sustine avocatul Cristian Iordanescu, reprezentantul familiei Negropontes, oamenii lui Tender au chemat politia pe motiv ca se petrece un furt. Politia a venit si a intocmit un proces-verbal in care se constata ca nu s-a furat nimic. Transportul bunurilor respective a continuat pana in jurul orei 17.00, cand la fata locului a sosit, potrivit avocatilor lui Negropontes, o echipa de smardoi imbracati in negru si cu ochelari de soare, tocmiti pare-se de oamenii lui Tender. In doi timpi si trei miscari i-au tocat scurt pe agentii de paza de la firma Bronic, angajata de reprezentantii familiei Negropontes sa pazeasca cladirea. In jurul orei 17.30 politia revine la fata locului, de aceasta data la cererea avocatului Cristian Iordanescu.
De data aceasta insa nu s-a mai incheiat nici un proces-verbal. Smardoii avusesera grija sa plece la timp. Iordanescu ne-a mai relatat ca incarcarea respectivelor bunuri a continuat pentru putin timp intrucat la un sfert de ora dupa plecarea echipajului de politie batausii tocmiti de partea adversa au revenit. De aceasta data intr-un numar mult mai mare, aproximativ 50 de insi. Dupa ce au descarcat marfa ce apucase sa fie incarcata, i-au gonit pe soferii celor trei dube inchiriate de reprezentantii familiei Negropontes si l-au chemat pe reprezentantul SC Palace SRL, Ionel Marchis. Cele doua parti s-au dus din nou la politie, unde a avut loc o noua runda de discutii. Dupa ora 19.00 la fata locului a sosit si Sanda Maria Negropontes, care a stat in casa pana in jurul orei 21.00.
Astazi, Sanda Negropontes a depus o plangere la Directia Generala a Politiei Municipiului Bucuresti in care a reclamat fapte deosebit de grave: “organizare de grup infractional cu caracter paramilitar care a ocupat abuziv un imobil, agresand legal si fizic reprezentantii legali ai proprietarului', precum si “instigare la savarsirea acestei infractiuni”. In plangere se cere politiei sa ii identifice pe cei responsabili de aceste fapte si sa ia masurile care se impun.
In replica, avocata Mariana Stefan ne-a declarat ca s-a comis un abuz intrucat au fost rupte sigiliile aplicate de executorul judecatoresc. Astfel, sustine dansa, s-a intrat in incaperile unde firma Palace avea depozitate calculatoare, chitante, facturi etc. Avocata Mariana Stefan sustine ca au fost distruse o parte din bunuri. Dansa mai spune ca s-a declansat astfel un “conflict” intre cei de la Bronic si angajatii societatii Palace. Avocata a mai declarat ca numai ieri a depus un numar important de sesizari la politie referitoare la cele intamplate ieri si plangeri penale la PNA impotriva executorilor judecatoresti si a reprezentantilor firmei Bronic.
Toata tevatura a inceput in urma cu zece zile, cand, in baza unei hotarari judecatoresti, un executor judecatoresc a sigilat incaperile imobilului din strada Floreasca nr. 182. A doua zi avocatii firmei care avea in folosinta imobilul au obtinut de la tribunal un act prin care executarea silita se suspenda. Adica se suspenda ceva ce tocmai fusese executat. Din acel moment a inceput scandalul, fiecare parte reclamandu-se una pe alta si acuzandu-se reciproc de incalcarea legii. In prezent, casa este pazita in continuare, in interiorul acesteia mai fiind ramase doar niste scaune care nu se stie ale cui sunt si alimentele perisabile pentru nun-tile ce urmau sa fie organizate de aceasta firma.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă