9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialANI cerceta şi miniştri în funcţie

ANI cerceta şi miniştri în funcţie

Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a declarat pentru RL că instituţia pe care o conduce verifica averile unor miniştri aflaţi în funcţie în acest moment, dar s-a ferit să facă nominalizări. El a precizat că, dintre actualii miniştrii anchetaţi de ANI, inspectorii de integritate le-au închis pe cele deschise împotriva lui Vasile Blaga şi a Elenei Udrea. Anul trecut ANI a închis şi dosarul şefului Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu.

Surse judiciare au declarat, pe de altă parte, pentru RL că inspectorii de integritate declanşaseră încă de anul trecut anchetarea şi a fostului procuror militar Silvestru Boeru. Acesta a contestat amenda de 100 RON primită de la ANI şi a câştigat într-o primă fază, Judecătoria Sectorului 1 anulând pe 15 februarie procesul-verbal de contravenţie. Boeru este procurorul care a închis dosarul în care Margareta Costea, soacra lui Mircea Geoană, era acuzată că şi-a dobândit pintr-un fals certificatul de revoluţionar.
Încă de la înfiinţarea sa, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a aflat constant atât în atenţia experţilor Uniunii Europene, a partidelor politice, dar şi a mass-media. Fostul ministru al Mediului Nicolae Nemirschi, precum şi apropiatul acestuia, primarul de la Constanţa, Radu Mazăre, au fost anchetaţi de ANI. Parchetul General a dispus însă neînceperea urmăririi penale faţă de Nemirschi, acuzat de fals în declaraţii de inspectorii de integritate. Ultimele nume importante pentru care ANI a sesizat Parchetul sunt deputatul PSD Robert Negoiţă şi primarul Marian Vanghelie. Primul este acuzat că nu ar fi declarat circa 20 milioane euro.

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă