Ambasadorul Italiei la Bucureşti: Peste 99% dintre românii din Italia sunt foarte bine integraţi

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, a declarat, miercuri, că peste 99% dintre românii din Italia sunt foarte bine integraţi. Diplomatul a afirmat, cu prilejul unei vizite la Botoşani, că "românii învaţă foarte repede limba italiană şi s-au acomodat în Italia foarte uşor".

Share

Mircea Marian 0 comentarii

Actualizat: 09.08.2017 - 15:36

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, a declarat, miercuri, că peste 99% dintre românii din Italia sunt foarte bine integraţi.

Diplomatul a afirmat, cu prilejul unei vizite la Botoşani, că 'românii învaţă foarte repede limba italiană şi s-au acomodat în Italia foarte uşor".

Marco Giungi consideră că românii care desfăşoară activităţi sezoniere în peninsulă au nevoie să fie informaţi cu privire la locurile de muncă pe care urmează să le obţină, admiţând că "au existat şi cazuri de exploatare umană".

"Au existat şi cazuri de exploatare umană a cetăţenilor români în Italia. Nu ascund acest lucru. Exploatarea umană, exploatarea prin muncă este o crimă. Bineînţeles că astfel de delicte existe peste tot în lume, dar există şi soluţie. Soluţia în Italia este Poliţia, justiţia şi legea", a afirmat ambasadorul.

El a dat asigurări că în Italia drepturile cetăţenilor străini sunt respectate, menţionând că nu trebuie generalizate cazurile în care anumite drepturi sunt încălcate.

"În Italia, ca şi în România, drepturile omului sunt universale, pentru oameni integraţi, care care nu sunt integraţi, pentru lucrători civili, pentru lucrători sezonieri, iar drepturile civile includ un salariu minim, aşa cum prevede legea, un maximum de ore lucrate, condiţii minime, demnitate", a adăugat diplomatul italian.

Marco Giungi s-a aflat la Botoşani pentru lansarea campaniei naţionale "Informare acasă! Siguranţă în lume!", destinată românilor care doresc să muncească în străinătate.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...