18.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialAmbasadorul Italiei la Bucureşti: Peste 99% dintre românii din Italia sunt foarte...

Ambasadorul Italiei la Bucureşti: Peste 99% dintre românii din Italia sunt foarte bine integraţi

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Marco Giungi, a declarat, miercuri, că peste 99% dintre românii din Italia sunt foarte bine integraţi.

Diplomatul a afirmat, cu prilejul unei vizite la Botoşani, că 'românii învaţă foarte repede limba italiană şi s-au acomodat în Italia foarte uşor".

Marco Giungi consideră că românii care desfăşoară activităţi sezoniere în peninsulă au nevoie să fie informaţi cu privire la locurile de muncă pe care urmează să le obţină, admiţând că "au existat şi cazuri de exploatare umană".

"Au existat şi cazuri de exploatare umană a cetăţenilor români în Italia. Nu ascund acest lucru. Exploatarea umană, exploatarea prin muncă este o crimă. Bineînţeles că astfel de delicte existe peste tot în lume, dar există şi soluţie. Soluţia în Italia este Poliţia, justiţia şi legea", a afirmat ambasadorul.

El a dat asigurări că în Italia drepturile cetăţenilor străini sunt respectate, menţionând că nu trebuie generalizate cazurile în care anumite drepturi sunt încălcate.

"În Italia, ca şi în România, drepturile omului sunt universale, pentru oameni integraţi, care care nu sunt integraţi, pentru lucrători civili, pentru lucrători sezonieri, iar drepturile civile includ un salariu minim, aşa cum prevede legea, un maximum de ore lucrate, condiţii minime, demnitate", a adăugat diplomatul italian.

Marco Giungi s-a aflat la Botoşani pentru lansarea campaniei naţionale "Informare acasă! Siguranţă în lume!", destinată românilor care doresc să muncească în străinătate.

Cele mai citite

VIDEO. Inundațiile pun stăpânire pe Brazilia. Bilanțul se ridică la 75 de morți

Bilanțul victimelor ploilor abundente care au provocat inundații în statul brazilian Rio Grande do Sul din sudul țării a crescut la cel puțin 75...

Ministrul britanic de Externe i-a confirmat lui Zelenski un ajutor militar de trei miliarde de lire sterline pe an

Secretarul de stat (ministrul) pentru Afaceri Externe al Marii Britanii, David Cameron, s-a întâlnit, în Ucraina, cu președintele Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre...

VIDEO. Tenis sau fotbal? Al Nassr, victorie clară împotriva Al Wehda. Cristiano Ronaldo bifează al 66-lea hat-trick din carieră

Cristiano Ronaldo continuă să impresioneze în campionatul Arabiei Saudite, demonstrând încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Ultima oră
Pe aceeași temă