17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialO cunoscută profesoară de la Academia de Poliție, cercetată pentru 21 de...

O cunoscută profesoară de la Academia de Poliție, cercetată pentru 21 de infracțiuni

O cunoscută profesoară de la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București este cercetată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar, pentru 21 de infracțiuni, cele mai multe fiind de înșelăciune.

Astfel, Goergeta Ungureanu este acuzată că ar fi comis nouă infracţiuni de înşelăciune, cinci infracţiuni de uz de fals, șase infracţiuni de participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu șio infracţiune de abuz în serviciu, potrivit procurorii Parchetului Sectorului 1.

Nouă studenți păcăliți de profesoară

Potrivit procurorilor, în perioada 2012-2013, Georgeta Ştefania Ungureanu profitând de poziţia sa de conducător de doctorat în cadrul instituţiei amintite a solicitat şi primit de la nouă persoane, toate înmatriculate la Şcoala Doctorală, sume de bani ce reprezentau taxele aferente studiilor doctorale, cu sume cuprinse între 1.000 lei și 15.000 lei, ce ar fi trebuit achitate la casieria instituţiei, inducându-le în eroare cu privire la faptul că va achita personal taxele sau prin intermediul unor societăţi comerciale.

În fapt, inculpata nu a achitat respectivele taxe, ci a depus la dosarele doctoranzilor documente de plată (facturi, ordine de plată) false, fără acoperire în realitate.

”Prin depunerea documentelor false, inculpata Ungureanu Georgeta Ştefania  i-a determinat pe angajaţii Şcolii Doctorale să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, fără vinovăţie, aşa încât Academia de Poliţie a prestat serviciile aferente, în condiţiile în care plata taxelor nu era efectuată”, mai arată Parchetul Sectorului 1.

Nu a aprobat depunerea dosarului unui doctorand

Anchetatorii mai arată că, în perioada 2013-2014, aproximativ un an de zile a refuzat predarea tezei de doctorat a unui persoane vătămate către Secretariatul Şcolii Doctorale, aşa încât dosarul  acesteia să fie înaintat către Ministerul Educaţiei în vederea acordării titlului  de doctor, vătămând astfel interesele legitime ale persoanei vătămate de a i se acorda respectivul titlu.

Față deprofesoară s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă