10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiUPDATE: Elena Udrea ar fi ajuns în România, după ce a plecat...

UPDATE: Elena Udrea ar fi ajuns în România, după ce a plecat duminică seară din Costa Rica

UPDATE: Elena Udrea ar fi ajuns în România, potrivit Realitatea TV. Avionul cu care fostul ministru a plecat din Costa Rica a făcut escală la Frankfurt, iar la primele ore ale acestei dimineți acesta ar fi ajuns și în România. Nu este, însă, o informație confirmată oficial. Dacă Elena Udrea a ajuns, însă, în țară, acest lucru anulează cererea pentru statutul de refugiat în Costa Rica, pe care a depus-o încă din momentul în care a ajuns acolo.

Potrivit Antena 3, Elena Udrea s-a urcat în avion alături de mama şi de fiica sa de doar câteva luni, postul de televiziune prezentând şi fotografii cu Udrea într-un avion. 

Cele trei au călătorit la clasa economic şi au aterizat pe aeroportul din Frankfurt fără a se cunoaşte destinaţia finală.

Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, rezident în Costa Rica, a precizat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că în urmă cu câteva zile Elena Udrea ar fi anunţat că merge la Londra, urmând a reveni înapoi în Costa Rica, însă planul nu le includea pe mama şi fiica sa.

„Din informaţiile noastre – în sensul că nu a vorbit cu nimeni, din ce ştim noi – ea trebuia să se îmbarce pentru Londra. Ea trebuia să se îmbarce pentru Londra şi să se întoarcă în Costa Rica. Dar, faptul că poza a surprins-o împreună cu mama şi copilul ei, arată că a schimbat planul de acum 2-3 zile. (…) Din punct de vedere al legii din Costa Rica, ea nu are voie să se întoarcă în ţara de origine. (…)

Din zvonurile din Costa Rica ce ştiu eu, intenţia ei nu mai era să stea (în Costa Rica, n.r.), intenţia ei era să renunţe la aplicaţia de refugiu şi să întoarcă în România în ideea în care ea spune că nu mai are nicio treabă cu legea şi nici că cei din România i-ar pregăti ceva gen Radu Mazăre, să scoată din sertare nu ştiu ce. (…) Dacă este în avionul de Londra, vă dau scris că se întoarce în Costa Rica”, a declarat omul de afaceri Cornel Tăbăcaru.

Fostul ministru se află în Costa Rica de la începutul anului 2018.

Elena Udrea a fost arestată, în octombrie anul trecut, (odată cu Alina Bica) în Costa Rica din 3 octombrie, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Însă au fost eliberate în preajma Crăciunului, după decizia CCR privind completurile de 5 judecători.

Udrea a vorbit de mai multe ori despre întoarcerea în țară ca să se judece pentru libertatea sa. Unul dintre aceste momente a fost în februarie 2019, când de altfel îi făcuse pașaport și fiicei sale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă