Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doi porci morţi şi partial incineraţi au fost găsiţi la marginea oraşului Călărași

Poliţiştii din Călăraşi au deschis o anchetă după ce, la marginea oraşului, au fost descoperite cadavrele a doi porci, aruncate şi parţial incinerate. Deocamdată nu se ştie dacă animalele erau bolnave de pestă porcină africană, fiind prelevate probe.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 06.09.2018 - 20:03

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Călăraşi, cele două cadavre au fost descoperite pe strada Locomotivei din municipiu, în apropierea unei căi ferate. Acestea fuseseră arse parţiale, după ce peste ele fuseseră aruncate paie, cărora li se dăduse foc.

La faţa locului au ajuns şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Călăraşi, care au ridicat cadavrele celor două suine şi au dezinfectat zona.

Deocamdată nu se ştie dacă animalele erau bolnave de pestă porcină africană sau nu, acest lucru urmând să se stabilească după analize de laborator, mai spun sursele citate.

Proprietarii animalelor au fost identificaţi, iar poliţiştii continuă cercetările urmând ca, în funcţie de rezultatele analizelor, se facă şi încadrarea juridică a faptei.

În judeţul Călăraşi au fost înregistrate până în prezent 20 de focare de pestă porcină africană.

Comentarii

loading...