Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CSM cere abrogarea OUG pe legile Justiției

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât transmiterea unei solicitări către Guvern pentru abrogarea ordonanţei de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei, cu excepţia propunerilor care au venit din partea Consiliului.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 25.02.2019 - 15:49

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât transmiterea unei solicitări către Guvernul României în vederea abrogării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 7/2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii. (majoritate: 12 voturi DA, 3 voturi NU, 1 vot NUL)", se arată în minuta deciziei plenului.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a întrunit în şedinţă luni pentru a dezbate efectelor adoptării OUG 7/2019, din perspectiva demersurilor necesare a fi întreprinse.

Pe 19 februarie, Guvernul a adoptat o OUG care modifică legile Justiţiei şi care interzice delegările în funcţii de conducere din cadrul Ministerului Public.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecătoarea Lia Savonea, urmează să întâlnească, azi, cu premierul Viorica Dăncilă pentru a discuta despre OUG 7/2019, prin care au fost aduse modificări legilor Justiţiei, au precizat, pentru Agerpres, surse din CSM.

Sursele citate au menţionat că întâlnirea va avea loc la sediul Guvernului începând cu ora 15,30.

Potrivit aceloraşi surse, procurorii din CSM au hotărât să nu participe la întrevederea cu prim-ministrul.

Viorica Dăncilă a invitat, luni, la Palatul Victoria, câte un reprezentant al asociaţiilor de magistraţi, precum şi reprezentanţi ai CSM pentru discuţii pe marginea legislaţiei în domeniul Justiţiei.

Pe 19 februarie, Guvernul a adoptat o ordonanţă care modifică legile Justiţiei şi care interzice delegările în funcţii de conducere din cadrul Ministerului Public.

Comentarii

loading...