11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCostel Alexe ar fi divorțat săptămâna trecută

Costel Alexe ar fi divorțat săptămâna trecută

„Izbitoare este asemănarea acestui divorț cu un altul notoriu la Iași, în circumstanțe asemănătoare: cel al lui Gheorghe Nichita, înaintea reținerii fostului primar. Asta dacă nu ar putea fi vorba de un divorț aranjat, tocmai pentru a se pune la adăpost averea familiei,” scrie publicația ieșeană.

Conform noului Cod Civil și al Legii notarilor și activităților notariale, cuplurile care decid să își încheie căsnicia pe cale amiabilă pot alege varianta divorțului la notar.

Spre deosebire de opțiunea divorțului în față instanței judecătorești, divorțul este o procedura mult mai simplă și rapidă, chiar și în cazul existenței copiilor minori, atât timp cât ambii soți se pun de acord asupra anumitor aspecte.

DNA a anunțat, luni, că solicită ridicarea imunității fostului ministru, într-un dosar în care îl cercetează pentru luare de mită și instigarea la delapidare. În afacere este implicată și societatea Corporex SRL, la care acționar unic este Raluca Alexe.

Cea mai recentă declarație de avere a lui Alexe, semnată în luna august 2020 în calitate de candidat la șefia Consiliului Județean Iași, conținea trei terenuri extravilane proprietate în mediul rural (toate pe numele soției, Raluca Alexe) și încă unul, concesionat chiar de el, de la Primăria altei comune din județ.

În 2015, Corporex SRL, cu unic asociat soția lui Alexe, a cumpărat un  complex de terenuri și clădiri din comuna Sculeni de la Construcții Hidrotehnice SA în schimbul a doar 42.000 de euro. În vara anului trecut, REPORTER DE IAȘI scria că „Acum, întreaga proprietate e în plin proces de modernizare, investiția fiind de câteva sute de mii de euro. (…) În doi ani, a făcut (familia Alexe n.r.) toate amenajările la un parc tematic întins pe 4 ha, fără să spună care a fost sursa banilor. Ministrul are cai, struți, ponei, păuni, 1.400 mp de construcții la cheie, o piscină în lucru, cort de evenimente, sute de metri pătrați de pavele, grajduri, stive de lemne și hrană pentru animale, totul cifrându-se la cel puțin 700.000 de euro, adăugați valorilor inițiale ale terenului și clădirilor.” 

Citește și: 

DNA: Costel Alexe ar fi luat mită 22 de tone de produse din tablă. Cum se apără liberalul

Cele mai citite

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă