Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Consiliul Concurenţei a amendat Westgate România cu 50.000 euro

Consiliul Concurenţei a anunţat joi că a sancţionat cu 229.496 lei (aproximativ 50.000 euro) Westgate România pentru că s-a implicat în activitatea Stanleybet înainte de a fi autorizată de autoritatea de concurenţă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.10.2018 - 13:58

”În cadrul analizei tranzacţiei prin care Westgate a preluat dreptul de utilizare a mărcilor Stanleybet şi a domeniilor www.stanleysport.ro şi www.stanleybet.ro, aparţinând Stanley International Betting Limited, autoritatea de concurenţă a constatat că operaţiunea a fost deja pusă în aplicare. Practic, înainte de a primi autorizarea din partea Consiliului Concurenţei, Westgate a deschis şi a închis puncte de lucru, a instalat/retras terminale, a modificat Regulamentul de funcţionare a jocului pentru pariuri în cotă fixă”, a anunţat joi Consiliul Concurenţei.

Westgate a recunoscut încălcarea legii şi, ca urmare, a beneficiat de reducerea corespunzătoare a amenzii.

Westgate activează pe piaţa jocurilor de noroc, activitatea principală fiind cea de exploatare a maşinilor electronice cu câştiguri.

Această piaţă include atât exploatarea terminalelor de joc de tip slot-machine, cât şi exploatarea terminalelor de joc utilizate în cadrul programului video-loterie. Ulterior finalizării tranzacţiei descrisă anterior, Westgate a început să presteze activitate şi pe piaţa pariurilor tradiţionale, respectiv pe piaţa pariurilor online.

Orice operaţiune de concentrare economică (fuziuni, achiziţii), în cadrul căreia cifra de afaceri cumulată a companiilor implicate depăşeşte echivalentul în lei a 10 milioane euro şi când cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4 milioane euro, trebuie notificată autoritatea de concurenţă înainte de a fi pusă în aplicare, potrivit instituţiei.

Potrivit reglementărilor în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliului Concurenţei. Astfel, cumpărătorul nu poate lua decizii privind compania achiziţionată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influenţa activitatea companiei, încheierea unor contracte, vânzarea activelor, restructurarea companiei etc., înainte ca autoritatea să analizeze operaţiunea din punct de vedere al legislaţiei în domeniu.

Comentarii

loading...