12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiConcluziile generale ale organizării și desfășurării alegerilor pentru Președintele României

Concluziile generale ale organizării și desfășurării alegerilor pentru Președintele României

La întrevedere au participat și conducătorii următoarelor departamente din cadrul AEP: Departamentul legislativ, Departamentul cooperare internaţională şi relaţii publice, Departamentul suport organizatoric electoral, Direcția generală sistemul informațional electoral național, Departamentul de control al finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale și Direcţia generală logistică şi resurse electorale.    

Misiunea de observare a OSCE/ODIHR a avut o durată de cinci săptămâni și reprezintă continuarea Misiunii de evaluare a necesităților care s-a desfășurat în luna iulie a acestui an.

Discuțiile s-au axat pe concluziile generale ale organizării și desfășurării alegerilor pentru Președintele României din anul 2019. Conducătorul misiunii, domnul ambasador Christian Strohal, a adresat cuvinte de mulțumire conducerii AEP pentru tot sprijinul oferit pe durata Misiunii de observare și a felicitat modul în care AEP s-a implicat în buna organizare și desfășurare a scrutinului.  

Reprezentanții AEP au vorbit despre desfășurarea în condiții optime a procesului electoral atât în afara țării, cât și pe teritoriul României și au răspuns la întrebările adresate de experții OSCE/ODIHR.

În încheiere, preşedintele AEP i-a asigurat pe oficialii electorali de întreaga disponibilitate a Autorității de a colabora în continuare cu OSCE/ODIHR şi de a furniza toate datele și informațiile necesare pentru redactarea raportului final privind desfăşurarea alegerilor prezidențiale din România.

Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...
Ultima oră
Pe aceeași temă