Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cod portocaliu de inundaţii în judeţul Galaţi, galben în judeţele Vaslui şi Suceava

INHGA a emis o avertizare Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri mici din judeţul Galaţi, valabilă până joi, la ora 3:00, şi două atenţionări Cod galben pentru judeţele Vaslui, Galaţi, valabilă până miercuri la ora 24:00, și pentru Suceava, valabilă până joi la ora 3:00.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2018 - 22:40

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile mici din bazinele hidrografice Siret - afluenţii mici de stânga aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Râmnicu Sărat, Prut - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Elan, judeţul Galaţi, pentru care a fost instutit Cod portocaliu.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul orar 22:00 (miercuri) - 2:00 (joi), pe unele râuri din bazinele hidrografice superioare ale râurilor Călmăţui, Geru şi Suhu (afluenţi ai Siretului) precizează INHGA.

De asemenea, a fost emis Cod galben pentru posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Bârlad - afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Crasna - amonte confluenţă cu râul Tutova, judeţele Vaslui şi Galaţi, şi pe râurile mici din bazinele hidrografice Suceava, Moldova - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, Bistriţa - bazin superior, judeţul Suceava (fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Pozen, afluent al râului Suceava).

Comentarii