15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiCând reporneşte platforma IMM Invest

Când reporneşte platforma IMM Invest

Dumitru Nancu a precizat că se lucrează încă de vineri la repornirea aplicaţiei şi s-a lucrat şi sâmbătă şi duminică. „Astăzi va ieşi ministrul Finanţelor şi va anunţa data şi ora la care se va relua această aplicaţie”, a declarat Nancu.

El a precizat că „nu există criteriul «primul venit, primul servit»”, deoarece programul se va derula timp de şase ani, până în 2026. „Aplicaţia va rămâne deschisă până la 31 decembrie şi apoi se va deschide anul următor”, a explicat el.

Aplicaţia Invest IMM, care trebuia lansată vineri, a fost blocată din momentul deschiderii şi este total nefuncţională, chiar şi la acest moment.

Dumitru Nancu a spus că vineri, la ora 10, când a fost lansat site-ul IMM Invest, platforma a înregistrat 397.000 de accesări pe minut, un volum prea mare pentru a mai fi susţinut de platformă. El a menţionat că există suspiciuni şi pentru un atac cibernetic.

După blocaj, FNGCIMM a apelat la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi la Centrul Naţional Cyberint, structură aflată în coordonarea Serviciului Român de Informaţii (SRI). 

„Această aplicaţie este una transparentă şi acum se fac toate demersurile ca, în baza unui protocol de colaborare, să fie transferată către STS şi gestionată Cyberint, aflată în coordonarea SRI. Poate este greşeala noastră că nu am spus că această aplicaţie funcţionează ca un Registru electronic, în care microîntreprinderile se înregistrează, dosare sunt trimise către bănci. Băncile decide ce IMM-uri se califică pentru imprumuturile fără donândă şi trimit apoi cererea de creditare către FNGCIMM”, a precizat Nancu.

Peste 40.000 de intreprinderi mici si mijlocii sunt asteptate sa se inscrie in Programul guvernamental IMM Invest România. Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate.

Cele mai citite

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă