Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: Facebook

Când reporneşte platforma IMM Invest

Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a dat detalii despre repornirea platformei IMM Invest, pentru credite bancare cu dobândă plătită de stat.

Share

Catinca Giosanu 0 comentarii

22.04.2020 - 00:30

Dumitru Nancu a precizat că se lucrează încă de vineri la repornirea aplicaţiei şi s-a lucrat şi sâmbătă şi duminică. „Astăzi va ieşi ministrul Finanţelor şi va anunţa data şi ora la care se va relua această aplicaţie”, a declarat Nancu.

El a precizat că „nu există criteriul «primul venit, primul servit»”, deoarece programul se va derula timp de şase ani, până în 2026. „Aplicaţia va rămâne deschisă până la 31 decembrie şi apoi se va deschide anul următor”, a explicat el.

Aplicaţia Invest IMM, care trebuia lansată vineri, a fost blocată din momentul deschiderii şi este total nefuncţională, chiar şi la acest moment.

Dumitru Nancu a spus că vineri, la ora 10, când a fost lansat site-ul IMM Invest, platforma a înregistrat 397.000 de accesări pe minut, un volum prea mare pentru a mai fi susţinut de platformă. El a menţionat că există suspiciuni şi pentru un atac cibernetic.

După blocaj, FNGCIMM a apelat la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi la Centrul Naţional Cyberint, structură aflată în coordonarea Serviciului Român de Informaţii (SRI). 

„Această aplicaţie este una transparentă şi acum se fac toate demersurile ca, în baza unui protocol de colaborare, să fie transferată către STS şi gestionată Cyberint, aflată în coordonarea SRI. Poate este greşeala noastră că nu am spus că această aplicaţie funcţionează ca un Registru electronic, în care microîntreprinderile se înregistrează, dosare sunt trimise către bănci. Băncile decide ce IMM-uri se califică pentru imprumuturile fără donândă şi trimit apoi cererea de creditare către FNGCIMM”, a precizat Nancu.

Peste 40.000 de intreprinderi mici si mijlocii sunt asteptate sa se inscrie in Programul guvernamental IMM Invest România. Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate.

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii