Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Campanie româno-americană împotriva fake news

O companie de gestionare a crizelor demarează o inițiativă neobișnuită de combatere a știrilor false în Europa Centrală și de Est. H5 Strategies, firmă româno-americană, intenționează să contribuie la crearea mai multor centre anti-știri false în regiune

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2018 - 11:56

O companie de gestionare a crizelor demarează o inițiativă neobișnuită de combatere a știrilor false în Europa Centrală și de Est. H5 Strategies, firmă româno-americană, intenționează să contribuie la crearea mai multor centre anti-știri false în regiune.

„Știrile false au devenit un flagel global, împiedicând oamenii să știe care este adevărul în politică și în multe alte domenii”, a declarat Marshall Comins, fondatorul companiei.


„Speranța noastră este ca centrele anti-știri false să poată găsi căi inovative de a contracara această epidemie globală.”

Lucrul cel mai important în gestionarea cu succes a crizelor este aflarea zvonurilor și jumătăților de adevăr care afectează în mod nedrept reputația unei persoane sau a unei organizații, apoi ajungerea la adevăr, a spus acesta.


H5, al cărei personal cuprinde foști jurnaliști, adoptă abordarea potrivit căreia o prezentare clară a faptelor este o modalitate mai bună de a combate afectarea reputației decât încercarea de a interpreta adevărul, a spus Comins. De fapt, interpretarea, care este un element de bază al multor firme de gestionare a crizelor, are deseori un efect nedorit, creând impresia că o persoană a cărei reputație a fost afectată are ceva de ascuns, a adăugat el.
 
Știrile false pot ucide
 
Deși mulți oameni asociază știrile false cu politica, de fapt acestea cauzează daune și în alte domenii. Ca exemplu, știrea falsă că vaccinurile pot provoca autism la copii a dus la nevaccinarea unora dintre ei, aceștia îmbolnăvindu-se și murind, a spus Comins. 

     
O modalitate de a reduce efectul dăunător al știrilor false este de a educa publicul în legătură cu ce sunt acestea, pericolul reprezentat de ele și cum pot fi depistate. El se așteaptă ca agenda centrelor să cuprindă o componentă educațională, deși a remarcat că fiecare centru va trebui să conceapă un program adaptat în funcție de amenințarea din zona sa.  

Comentarii

loading...