16.4 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăȘtirile zileiBiserica Catolică lovitură pentru uniunile homosexuale

Biserica Catolică lovitură pentru uniunile homosexuale

Congregația pentru Doctrina Credinței a emis luni un răspuns formal la o întrebare privind uniunile homosexuale, dacă este posibil să fie binecuvântate de clerul catolic.

Răspunsul, cuprins într-o explicație de două pagini publicată în șapte limbi și aprobată de Papa Francisc, a fost „negativă”.

Decretul face distincție între primirea și binecuvântarea în biserică a persoanelor gay, pe care le-a susținut Suveranul Pontif, dar nu uniunile lor, deoarece o astfel de recunoaștere sacramentală ar putea fi confundată cu căsătoria, scrie ABC News.

Vaticanul susține că persoanele homosexuale trebuie tratate cu demnitate și respect. Învățătura catolică susține că o căsătorie este o uniune pe tot parcursul vieții între bărbat și femeie, face parte din planul lui Dumnezeu și este destinată de a crea o viață nouă.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...

Un bebeluș de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat cu un avion SMURD de la Timișoara la București

Un bebeluş în vârstă de doar o zi, în stare gravă, a fost transportat, marţi seară, de la Timişoara la Bucureşti cu un avion...

CSAT trebuie să-i aprobe lui Iohannis încă o factură pentru candidatura la NATO

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Superior de Apărare a Țării (CSAT) va trebui să-i aprobe președintelui Klaus Werner Iohannis decontarea probabil a ultimei facturi sau...
Ultima oră
Pe aceeași temă