Aurescu anunţă că mai sunt 6 zile pentru votul prin corespondenţă

"Votul prin corespondență este cea mai sigură cale pentru a vă proteja sănătatea, în actualul context pandemic''.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

16.10.2020 - 18:01

Românii din străinătate se pot înscrie pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie, până pe 21 septembrie. 

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu spune că este "cea mai sigură cale" pentru protejarea sănătății, în contextul pandemiei de COVID-19. Până acum, 24.732 de români s-au înscris pentru votul prin corespondenţă, iar 3.939 pentru votul la urne.

"Votul prin corespondență este cea mai sigură cale pentru a vă proteja sănătatea, în actualul context pandemic. De aceea, vă recomand din nou să optați pentru votul prin corespondență și să vă înscrieți pe platforma www.votstrainatate.ro.

Vă reamintesc faptul că la înscrierea pentru votul prin corespondență aveți posibilitatea de a face dovada reședinței sau domiciliului în străinătate folosindu-vă de unele dintre cele mai uzuale documente, cum ar fi permisul de conducere în Spania, factura de utilități în Franța, abonamentul de transport în Olanda", le transmite Aurescu românilor din străinătate.

Ministrul de Externe amintește că Biroul Electoral Central a decis recent că alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020 își poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din decembrie 2020 în baza acestuia.

Comentarii