26.8 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăȘtirile zileiAurescu anunţă că mai sunt 6 zile pentru votul prin corespondenţă

Aurescu anunţă că mai sunt 6 zile pentru votul prin corespondenţă

Românii din străinătate se pot înscrie pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie, până pe 21 septembrie. 

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu spune că este “cea mai sigură cale” pentru protejarea sănătății, în contextul pandemiei de COVID-19. Până acum, 24.732 de români s-au înscris pentru votul prin corespondenţă, iar 3.939 pentru votul la urne.

“Votul prin corespondență este cea mai sigură cale pentru a vă proteja sănătatea, în actualul context pandemic. De aceea, vă recomand din nou să optați pentru votul prin corespondență și să vă înscrieți pe platforma www.votstrainatate.ro.

Vă reamintesc faptul că la înscrierea pentru votul prin corespondență aveți posibilitatea de a face dovada reședinței sau domiciliului în străinătate folosindu-vă de unele dintre cele mai uzuale documente, cum ar fi permisul de conducere în Spania, factura de utilități în Franța, abonamentul de transport în Olanda”, le transmite Aurescu românilor din străinătate.

Ministrul de Externe amintește că Biroul Electoral Central a decis recent că alegătorul care deține un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 6 decembrie 2020 își poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din decembrie 2020 în baza acestuia.

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...

Forţele israeliene anunţă că dețin controlul asupra punctului de trecere Rafah din Fâşia Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza, informează The...
Ultima oră
Pe aceeași temă