Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ANP declanşează o ancheta disciplinară, după ce o angajată s-a măritat cu un deţinut

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis, marţi,că la Penitenciarul Rahova a fost declanşată o anchetă disciplinară, după ce educatoarea închisorii s-a măritat recent cu deţinutul Bogdan Dumitrache, zis „Crocodilu”.

Share

Rl online 0 comentarii

22.01.2019 - 16:36

„În ceea ce priveşte nerespectarea prevederilor Ordinului nr. 2794/C din 8 octombrie 2004 pentru aprobarea Codului deontologic al personalului din sistemul administraţiei penitenciare, la nivelul unităţii responsabile (Penitenciarul Rahova – n.r.), autosesizată în urma informaţiilor mediatizate, se analizează, din punct de vedere disciplinar, încălcarea acestor dispoziţii”, se arată într-un comunicat al ANP, transmis marţi.

O angajată a Penitenciarului Rahova este anchetată de către superiori după ce s-a căsătorit cu un deţinut, pe care l-a consiliat pe probleme de educaţie în cadrul închisorii, au precizat, pentru Mediafax, surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

De asemenea, reprezentanţii ANP au precizat că, potrivit codului deontologic, relaţiile dintre angajaţii penitenciarelor şi deţinuţi sunt interzise.

Căsătoria dintre angajata de la Rahova şi Bogdan Dumitrache, zis „Crocodilu”, a avut loc însă la Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost mutat între timp deţinutul.

„Nu este nimic neobişnuit. Orice deţinut are dreptul la căsătorie. Face o cerere în acest sens şi, după ce se analizează, deţinutul se poate căsători fie în interiorul penitenciarului, fie în localitatea de care aparţine penitenciarul, în cazul nostru în Jilava. Căsătoria la care faceţi referire a avut loc în penitenciar, iar femeia care s-a căsătorit cu deţinutul de la noi nu este angajată la Jilava, ci la Rahova”, a declarat Cristian Micu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Jilava.

Bogdan Dumitrache a fost condamnat, în iunie 2018, la 7 ani şi 6 luni pentru constituire de grup infracţional organizat.

Comentarii