Ambulatoriul de la Maternitatea din Botoşani va fi modernizat

Ambulatoriul de la Maternitatea din Botoşani va fi modernizat în baza unui proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 3,5 milioane de lei, se arată într-un comunicat de presă transmis de Consiliul Judeţean.

Share

Rl online 0 comentarii

25.06.2019 - 10:41

Preşedintele CJ Botoşani, Costică Macaleţi, a semnat contractul de finanţare aferent proiectului "Modernizarea şi dotarea Ambulatoriului din cadrul Secţiei exterioare obstetrică-ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani".

Proiectul depus de către Consiliul Judeţean Botoşani, în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, "are ca obiectiv general modernizarea şi dotarea ambulatoriului în scopul îmbunătăţirii calităţii infrastructurii de asistenţă medicală ambulatorie şi al asigurării unui acces sporit şi egal al cetăţenilor la servicii de sănătate, cu impact deosebit asupra persoanelor sărace".

În baza proiectului, va fi asigurată, de asemenea, dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale performante, dispozitive medicale şi elemente de mobilier, care vor contribui în mod direct la îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei serviciului medical ambulatoriu, precum şi la diversificarea investigaţiilor ce pot fi realizate la nivelul unităţii medicale.

Proiectul are o valoare totală de 3.548.146 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată Uniunii Europene şi Guvernului României este de 3.477.183,53 lei.

Comentarii