Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO Aeroportul Sibiu a fost redeschis

Aeroportul Sibiu, al cărui terminal a fost evacuat, joi, după ce s-a simţit un miros înţepător de la o substanţă necunoscută, a fost redeschis, activitatea fiind reluată după aproximativ două ore. Cinci curse vor decola cu întârziere, fiind afectaţi aproximativ 650 de pasageri.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2018 - 21:19

Reprezentanţii Aeroportului Sibiu au anunţat, joi seară, că activitatea a fost reluată, după ce echipele speciale au luat probe din aer pentru a identifica substanţa care a produs mirosul înţepător din cauza căruia a fost necesară evacuarea terminalului.

”Ca urmare a acestui incident, cinci curse vor decola cu întârziere. Estimăm că au fost afectaţi un număr de 650 de pasageri”, au transmis reprezentanţii Aeroportului.

 
Potrivit acestora, este vorba despre cursele către Basel, Antalya, două curse către Munchen şi una către Londra.

La rândul lor, reprezentanţii ISU Sibiu au precizat că s-au prelevat probe de aer pentru a fi identificată substanţa care a provocat incidentul, dar, deocamdată, nu se ştie despre ce este vorba.

A fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul judeţului Sibiu coordonând activitatea tuturor instituţiilor implicate. Acestea urmează a stabili care a fost cauza incidentului şi cine l-a provocat.

Aproximativ patru sute de persoane au fost evacuate, joi, din Aeroportul Sibiu, după ce în terminal s-a simţit un miros înţepător de la o substanţă necunoscută. 

Echipa CBRN a ISU Sibiu a acţionat imediat pentru prelevarea probelor de aer, în vederea identificării substanţei.

”A fost găsit un spray cu substanţă care provoca iritaţii, presiune la nivelul cailor respiratorii şi ochilor. Împreună cu instituţiile cu rol în gestionarea unor astfel de situaţii, ISU Sibiu a luat măsura evacuării persoanelor din aeroport, în total aproximativ 400 persoane. Nicio persoană nu are nevoie de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanţii ISU. 

Aceştia au explicat faptul că spray-ul a fost găsit de către poliţiştii de la Transporturi, într-o cutie pentru depozitarea obiectelor interzise zborului. 

Știrea inițială

UPDATE: Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au găsit în cutia pentru depozitarea obiectelor interzise zborului un spray de la care s-ar fi pulverizat o substanţă necunoscută în aeroport. În jurul orei 18:40 activitatea aeroportului a fost reluată și călătorii au primit aprobarea pentru a intra în terminal.

După cum a anunţat purtătoarea de cuvânt al Aerportului din Sibiu, Alexandra Păcurar, citată de Agerpres, nu există victime în urma acestui incident, peste 400 de persoane fiind evacuate. Aceasta a mai spus că, pentru o perioadă de timp, cursele vor fi întârziate, însă nu există nicio cursă anulată.

(Foto: News.ro)

Purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Ramona Nistor, a precizat că, din primele informaţii, se pare ca este vorba despre o substanţă necunoscută emanată în aeroport. Nu s-au înregistrat victime, iar la această oră, intervine Detaşamentul Sibiu cu autospeciale de intervenţie pentru cercetarea şi identificarea substanţei, inclusiv cu o autospecială de cercetare chimică, bacteriologică, nucleară şi radiologică. Specialiştii ISU Sibiu au luat deja probe din aer, pentru a depista despre ce substanţă este vorba.

Reprezentanţii aeroportului au declarat că evacuarea terminalului de pasageri din aeroport s-a făcut din cauza unui miros înţepător, pentru a se evita orice neplăceri. Traficul aerian nu este afectat la AIS, potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului, Alexandra Păcurar.

Este al doilea incident din acest an la AIS, după ce în luna martie, două persoane care au pătruns în incinta aeroportului au escaladat gardul de protecţie, în apropierea remizei de pompieri, la aproximativ o jumătate de kilometru de zonele destinate pasagerilor sau aeronavelor. Prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean, a criticat şi joi, în şedinţa Colegiului Prefectural, felul în care conducerea AIS şi cea a Consiliului Judeţean gestionează securitatea la aeroport, în perspectiva organizării la Sibiu, în 2019, a Summit-ului UE, la care sunt aşteptaţi şefi de stat care vor ajunge prima dată cu avioanele la AIS.

Aeroportul Internaţional Sibiu este considerat o principală poartă de intrare nu doar în judeţ, ci şi în Transilvania.

Comentarii

loading...