16 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăȘtirile zileiAgentul CIA care a inspirat filmul ''Argo'' a murit la 78 de...

Agentul CIA care a inspirat filmul ”Argo” a murit la 78 de ani

“Condoleanţele mele profunde pentru familia lui Tony Mendez”, a scris pe Twitter secretarul de stat american Mike Pompeo.

“Era un ofiţer al serviciilor de informaţii extrem de talentat. Scoaterea (ostaticilor) americani din Republica Islamică Iran în 1980 a fost doar una dintre numeroasele sale realizări”, a spus Pompeo înainte de a-l numi pe Mendez un “erou american”.

După ce s-a retras din CIA în 1990, Mendez a scris trei cărţi de memorii în legătură cu experienţele sale în cadrul agenţiei, inclusiv detalii despre planul său încununat de succes de a scoate şase diplomaţi americani din Ambasada SUA din Teheran în timpul crizei luării de ostatici care a durat 444 de zile, prezentându-i ca fiind o echipă de filmare canadiană.

Ben Affleck, care a regizat şi jucat rolul lui Mendez în filmul “Argo”, l-a numit pe fostul agent CIA “un adevărat erou american”.

“El nu a căutat niciodată lumina reflectoarelor pentru acţiunile sale, el a vrut doar să-şi servească ţara”, a scris Affleck pe Twitter.

Mendez a murit duminică de boala Parkinson, se arată într-un comunicat al familiei lui Tony Mendez, publicat de agentul lui literar Christy Fletcher.

Cele mai citite

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Grupul de turism rtk se lansează în România

rtk romania, subsidiara locală a rtk international (cu o rețea de peste 3.000 de agenții de turism afiliate în străinătate), anunță oficial deschiderea activității...

Statele Unite au în România 1800 de militari

Statele Unite au în România circa 1800 de militari, a declarat președintele Biden în fața președintelui Iohannis, mulțumindu-i șefului statului român pentru bunele condiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă