13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSocialMergeți pe munte în minivacanță? Salvamontiștii vin cu o serie de recomandări

Mergeți pe munte în minivacanță? Salvamontiștii vin cu o serie de recomandări

Salvamont Brașov oferă recomandări esențiale pentru turiștii care doresc să se bucure în siguranță de minivacanța de Sfânta Maria în munți.

„Cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria, mulţi dintre noi ne bucurăm de o minivacanţă binemeritată. Dacă plănuiţi să petreceţi această perioadă explorând frumuseţile montane ale judeţului, Serviciul Public Judeţean Salvamont Başov vă aduce în atenţie câteva măsuri esenţiale pentru a vă asigura că excursia dumneavoastră se desfăşoară fără incidente”, transmite Salvamont Braşov.

Salvatorii montani sunt pregătiți să intervină în caz de urgență, dar sfătuiesc turiștii să urmeze câteva măsuri preventive pentru a evita incidentele:

  1. Informați-vă înainte: Verificați detaliile traseului, gradul de dificultate, prognoza meteo și programul cabanelor și al mijloacelor de transport pe cablu înainte de a pleca.
  2. Echipament adecvat: Îmbrăcați-vă corespunzător și luați cu voi o hartă, lanternă cu baterii de rezervă, telefon mobil, busolă și trusă de prim ajutor.
  3. Nu mergeți singur: Evitați drumețiile solitare. Anunțați cabanierul sau Salvamont despre traseul ales și înregistrați-vă în registrul de trafic al turiștilor.
  4. Alegeți traseele în mod responsabil: Optați pentru trasee care se potrivesc nivelului de pregătire fizică și psihică al grupului.
  5. Respectați traseele marcate: Urmați indicatoarele de traseu și evitați devierea de la traseele marcate pentru a asigura siguranța.
  6. Retrageți-vă la primele semne de pericol: Dacă întâlniți dificultăți sau vremea se înrăutățește, retrageți-vă imediat la cea mai apropiată cabană.
  7. Evitați alcoolul: Nu consumați alcool înainte sau în timpul drumețiilor, deoarece afectează judecata și reflexele.
  8. Respectați natura: Nu deteriorați amenajările turistice și nu aruncați deșeuri. Respectați monumentele naturii și evitați focul în păduri sau pe pășuni alpine.
  9. Interveniți prompt în caz de accident: În caz de accident, sunați imediat la 112 sau 0SALVAMONT, oferind informații clare despre locație, natura accidentului și numărul persoanelor implicate.

Respectând aceste sfaturi, veți contribui la siguranța și buna desfășurare a minivacanței în munți, mai transmit salvamontiștii.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă