17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalKamala Harris și Donald Trump, față în față pe 10 septembrie

Kamala Harris și Donald Trump, față în față pe 10 septembrie

Dezbaterea prezidențială a fost convenită, inițial, cu Joe Biden, care între timp s-a retras din cursă

Într-o conferință de presă la reședința sa din Palm Beach, Florida, Trump a spus că vrea dezbateri suplimentare pe 4 și 25 septembrie, care să fie difuzate pe Fox, notează Reuters. Donald Trump a afirmat că este de acord cu această dezbatere, pe 10 septembrie, deși, anterior, anunțase o altă dată și un alt post de televiziune, fără ca aceste detalii să fi fost agreate cu Harris, notează Reuters.

Harris a spus într-o postare pe X că așteaptă cu nerăbdare dezbaterea din 10 septembrie, după ce Trump „s-a angajat, în sfârșit”.

„Ei bine, mă bucur că, în sfârșit, a fost de acord cu o dezbatere pe 10 septembrie, abia aștept. Sper să apară la dezbatere. Sunt bucuroasă să avem această conversație despre o dezbatere suplimentară după 10 septembrie, cu siguranță. A propus încă două. Încă două dezbateri. Așa cum am spus, sunt bucuroasă să avem această conversație”.

Între timp, cel mai recent sondaj arată că Harris și-a mărit avansul față de Trump, în ultima săptămână. Ea este creditată în preferințele electoratului cu 42%, în timp ce Trump este alesul a doar 37% dintre cei chestionați.

Trump a insistat că nu și-a schimbat abordarea față de cursa prezidențială. Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri cu reporterii, care a durat peste o oră, Trump a sărit de la un subiect la altul și a spus că Harris și Walz sunt candidați slabi.

Trump a criticat-o pe Harris pentru că nu a organizat nici o conferință de presă, de când și-a lansat campania. „Ea nu poate face un interviu. Ea nu e în stare”, a spus Trump, numindu-o din nou „urâtă”, un cuvânt pe care-l folosește frecvent, când vrea să disprețuiască o femeie, mai scrie Reuters.

Echipa Harris-Walz a atras zeci de mii de participanți la mitingurile din state-cheie, precum Pennsylvania, Michigan și Wisconsin. Ascensiunea rapidă în sondaje, dar și în ceea ce privește donațiile a tandemului democrat, forțează echipa lui Trump să-și refacă strategia și să regândească mesajele electorale.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Adolescent de 14 ani, drogat, prins în timp ce conducea un moped furat

Minorul furase mopedul și avea un pasager în vârstă de 11 ani. Poliţiştii de la Brigada Rutieră l-au oprit, după ce au observat că...

Erling Haaland vrea să doboare un record imens în duelul Manchester City – Inter!

Erling Haaland are șansa de a doborî un record fabulos în Champions League, într-un meci cu miză împotriva celor de la Inter Milano. Transferat la...

Neil Lennon, încă afectat de experiența din România: „Incredibil de neprofesionist”

Neil Lennon, fostul antrenor al Rapidului, încă resimte modul în care a fost tratat în România, după despărțirea de clubul giuleștean, și își dorește...
Ultima oră
Pe aceeași temă