19.9 C
București
sâmbătă, 14 septembrie 2024
AcasăInternaționalControverse la Paris: Patru jurnaliști TASS își pierd acreditările olimpice

Controverse la Paris: Patru jurnaliști TASS își pierd acreditările olimpice

Doar 15 sportivi ruşi au fost acreditaţi să participe la Jocurile Olimpice cu statut neutru

Agenţia de presă rusă TASS anunţă că patru dintre jurnaliştii săi care au participat deja la unele evenimente la Jocurile Olimpice de la Paris au rămas fără acreditări, acestea fiind retrase de organizatori, transmite News.ro.

Doar 15 sportivi ruşi au fost acreditaţi să participe la Jocurile Olimpice cu statut neutru, deoarece majoritatea federaţiilor sportive le-au interzis accesul ruşilor din cauza războiului din Ucraina.

Rusia a criticat Ceremonia de deschidere a JO, care a fost descrisă drept un „eşec masiv” de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Respectarea drepturilor jurnaliştilor şi libertatea de exprimare sunt cuvinte goale pentru Macron”.

Maria Zaharova, purtător de cuvânt Ministerul rus de Externe

O scrisoare trimisă de Comitetul Olimpic de la Paris, consultată de AFP, precizează că un „cod intern de securitate” presupune ca o „autoritate administrativă competentă” să examineze cererea care a condus la un „rezultat negativ”.

Unul dintre jurnalişti, Artyom Kuznetsov, se afla la a şaptea sa prezenţă la Jocurile Olimpice, potrivit TASS. „Comitetul de organizare a spus că a fost decizia autorităţilor franceze”, a declarat pentru AFP unul dintre jurnaliştii care şi-au pierdut acreditarea, care a dorit să rămână anonim. „Nu avem nicio explicaţie. Este complet aleatoriu”, a adăugat el.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă