24.3 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăInternaționalMoscova acuză Washingtonul: Administrația Biden a alimentat ostilitatea care a dus la...

Moscova acuză Washingtonul: Administrația Biden a alimentat ostilitatea care a dus la atacul asupra lui Trump

Kremlinul a transmis că nu administrația americană este responsabilă pentru tentativa de asasinat, ci atmosfera creată de Biden

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Nu credem că încercarea de a-l elimina și asasina pe Trump a fost organizată de autoritățile actuale, dar atmosfera din jurul candidatului Trump, a provocat ceea ce se întâmplă azi în America.”

Comentariile lui Peskov și-au găsit imediat ecou printre aliații republicani ai lui Trump, care au dat vina pe Biden, notează Reuters.

„După numeroase încercări de a-l scoate pe candidatul Trump de pe arena politică, folosind instanțele, procurorii, încercările de a discredita politic și de a compromite candidatul, a fost evident pentru toți observatorii din afară, că viața lui era în pericol”, a completat Peskov.

El a adăugat că nu există planuri ca președintele Vladimir Putin să-l sune pe Trump, legat de acest incident.

Vladimir Putin a declarat recent că rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA este puțin probabil să schimbe ceva pentru Rusia și că președinția lui Trump a deteriorat relațiile dintre SUA și Rusia. Însă, liderul rus a arătat interes față de afirmațiile lui Trump, care susține că ar putea pune capăt războiului din Ucraina. Putin a spus că nu cunoaște detalii, dar e de acord cu ideea, în principiu.

Peskov și Ministerul de Externe al Rusiei au subliniat asasinatele anterioare ale președinților SUA, punctând eșecurile de securitate internă ale americanilor.

Vyacheslav Volodin, președintele Camerei inferioare a Parlamentului Rusiei, consideră că, diviziunile profunde din societate, criza politică americană și concentrarea Washingtonului pe „interferența” în treburile altor națiuni, au fost  cauzele atacului asupra lui Trump.

„Prin politica sa de ani de zile, Statele Unite s-au lăsat să ajungă, efectiv, în pragul războiului civil”, a scris Volodin pe Telegram.

Liderii lumii, inclusiv președintele ucrainean Volodimir Zelenski, au condamnat atacul, exprimându-și șocul, denunțând violența politică și urându-i lui Trump o recuperare rapidă, mai transmite Reuters.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

VIDEO. Shakira, reacție după ce un fan a filmat-o sub rochie

Shakira a avut o reacție promptă și fermă în fața unui incident neplăcut petrecut într-un club de noapte din Miami, unde cântața columbiană promova...

Ghid complet pentru îngrijirea dinților după aplicarea fațetelor dentare

Fațetele dentare reprezintă una dintre cele mai bune soluții la care se poate apela atunci când se dorește o transformarea spectaculoasă a aspectului...

NASA avertizează: un asteroid se apropie de Pământ

NASA a emis o alertă cu privire la asteroidul 2024 ON, considerat „potențial periculos”, care se va apropia de Pământ marți. https://www.youtube.com/watch?v=ec4WOfdqApQ NASA avertizează: un asteroid...
Ultima oră
Pe aceeași temă