23.6 C
Bucureศ™ti
vineri, 4 octombrie 2024
Acasฤƒศ˜tirile zileiScurgere de date istoricฤƒ! 10 miliarde de parole unice, divulgate

Scurgere de date istoricฤƒ! 10 miliarde de parole unice, divulgate

Cea mai mare „colecศ›ie” de parole furate vreodatฤƒ a fost dezvฤƒluitฤƒ pe o piaศ›ฤƒ notorie de criminalitate, conform cercetฤƒtorilor รฎn securitate ciberneticฤƒ de la Cybernews, noteazฤƒ presa internaศ›ionalฤƒ.

10 miliarde de parole unice, divulgate

Aceastฤƒ scurgere, denumitฤƒ RockYou2024 de cฤƒtre autorul sฤƒu original โ€žObamaCare,โ€ conศ›ine un fiศ™ier cu aproape 10 miliarde de parole unice รฎn text simplu.

Se presupune cฤƒ aceste parole au fost adunate dintr-o serie de breศ™e de date ศ™i hack-uri acumulate pe parcursul mai multor ani, fiind postate pe 4 iulie ศ™i prezentate drept cea mai extinsฤƒ colecศ›ie de parole furate ศ™i divulgate vreodatฤƒ vฤƒzutฤƒ pe forum.

รŽn esenศ›ฤƒ, scurgerea RockYou2024 este o compilaศ›ie de parole reale utilizate de persoane din รฎntreaga lume. Dezvฤƒluirea unui numฤƒr atรขt de mare de parole pentru cei rฤƒu intenศ›ionaศ›i creศ™te substanศ›ial riscul atacurilor cibernetice,

au declarat cercetฤƒtorii pentru Cybernews.

Compilaศ›ia RockYou2024 nu a apฤƒrut din senin. รŽn urmฤƒ cu trei ani, Cybernews a publicat o poveste despre compilaศ›ia de parole RockYou2021, cea mai mare la acea vreme, cu 8,4 miliarde de parole รฎn text simplu.

Conform analizei echipei asupra RockYou2024, atacatorii au dezvoltat setul de date prin explorarea internetului pentru scurgeri de date, adฤƒugรขnd alte 1,5 miliarde de parole din 2021 pรขnฤƒ รฎn 2024 ศ™i crescรขnd setul de date cu 15%.

Compilaศ›ia RockYou2021, o extindere a unei breศ™e de date din 2009, includea zeci de milioane de parole de utilizatori pentru conturi de social media.

De atunci รฎnsฤƒ, compilaศ›ia a crescut exponenศ›ial. Cel mai probabil, ultima versiune RockYou conศ›ine informaศ›ii colectate din peste 4.000 de baze de date pe parcursul a mai bine de douฤƒ decenii.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ peย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu รฎn presฤƒ. Am trecut pe la ProTv ศ™i Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la Romรขnia Liberฤƒ.
Cele mai citite

Franศ›a, fฤƒrฤƒ Mbappe ศ™i Kante รฎn Liga Naศ›iunilor!

Didier Deschamps a anunศ›at lotul pentru meciurile din Liga Naศ›iunilor, unde absenศ›ele notabile sunt Kylian Mbappe ศ™i N'Golo Kante, doi dintre cei mai importanศ›i...

Alvaro Morata, nevoit sฤƒ se mute din cauza unui scandal cu primarul!

Atacantul lui AC Milan, Alvaro Morata, a anunศ›at cฤƒ va fi nevoit sฤƒ se mute din localitatea Corbetta, dupฤƒ ce primarul oraศ™ului a dezvฤƒluit...

Fostฤƒ ศ™efฤƒ a TVR acuzฤƒ managementul actual de cheltuieli nejustificate ศ™i declin grav al televiziunii publice

Ramona Sฤƒseanu, fostฤƒ preศ™edintฤƒ interimarฤƒ a TVR, a trimis o scrisoare deschisฤƒ Comisiei pentru Culturฤƒ din Camera Deputaศ›ilor, รฎn care avertizeazฤƒ asupra unei situaศ›ii...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ