20.2 C
Bucureศ™ti
sรขmbฤƒtฤƒ, 5 octombrie 2024
AcasฤƒSฤƒnฤƒtateEnterocolita ศ™i diareea cฤƒlฤƒtorului stricฤƒ vacanศ›ele

Enterocolita ศ™i diareea cฤƒlฤƒtorului stricฤƒ vacanศ›ele

Specialiศ™tii รฎn boli digestive recomandฤƒ suplimente cu probiotice รฎnainte ศ™i รฎn timpul cฤƒlฤƒtoriilor

Entuziasmul vacanศ›ei vine la pachet ศ™i cu disconfortul unor situaศ›ii pe care le putem preveni. Bacteriile nu iau vacanศ›ฤƒ ศ™i ne urmฤƒresc peste tot, mai ales, dacฤƒ le dฤƒm ocazia sฤƒ intervinฤƒ ศ™i sฤƒ se multiplice. Consumul unor alimente alterate sau care nu au fost bine spฤƒlate, dar ศ™i igiena deficitarฤƒ sunt principalele cauze.

Primele simptome care apar sunt greศ›urile ศ™i vฤƒrsฤƒturile, ca urmare a iritฤƒrii mucoasei stomacale. Pacienศ›ii cu gastroenterocolitฤƒ pot avea ศ™i senzaศ›ia de arsuri la stomac, crampe abdominale,diaree si balonare. Alte simptome asociate gastroenterocolitei sunt lipsa apetitului, febra, oboseala, senzaศ›ia de slฤƒbiciune ศ™i o stare generalฤƒ de rฤƒu.

รŽn mod normal, simptomele se amelioreazฤƒ รฎn 2-3 zile, iar รฎn decurs de o sฤƒptฤƒmรขnฤƒ, organismul este complet refฤƒcut.

Perioada de refacere pare una rezonabilฤƒ, รฎnsฤƒ e suficient de lungฤƒ, ca sฤƒ vฤƒ strice o vacanศ›ฤƒ la mare.

Pentru a preveni problemele digestive, care apar รฎn vacanศ›e, la schimbarea mediului trebuie administrate probiotice. Probioticele de bunฤƒ calitate sunt sigure, รฎmbunฤƒtฤƒศ›esc starea generalฤƒ a organismului, nu dau reacศ›ii adverse si se pot administra atรขt preventiv, cรขt ศ™i curativ, alฤƒturi de tratamentul prescris de medic.

Iatฤƒ cรขteva sfaturi de la specialiศ™ti:

Spฤƒlaศ›i-vฤƒ des pe maini, รฎnainte de a mรขnca sau a prepara masa.

Beศ›i apฤƒ din surse sigure, pentru cฤƒ agenศ›ii patogeni care provoacฤƒ enterocolita pot fi prezenศ›i si รฎn apฤƒ.

Evitaศ›i alimentele expuse la soare, adicฤƒ cele de la tonetele stradale si pe cele de la restaurantele cu autoservire, ale caror vitrine sunt expuse la soare.

Spฤƒlaศ›i bine fructele si legumele

Nu รฎnghiศ›iศ›i apa din mare sau piscinฤƒ, pentru cฤƒ ศ™i aici poate exista o sursฤƒ de contaminare.

Nu consumaศ›i alimente insuficient preparate, precum carnea, peศ™tele, ouฤƒle, fructele de mare ศ™i laptele. Acestea se contamineazฤƒ cel mai uศ™or cu bacterii รฎn sezonul cald.   

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistฤƒ experimentatฤƒ รฎn jurnalism ศ™i comunicare, cu o carierฤƒ diversificatฤƒ รฎn mass-media ศ™i educaศ›ie. A fost editor ศ™i prezentator de ศ™tiri la Realitatea Plus din Bucureศ™ti, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 pรขnฤƒ รฎn iulie 2024. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, Dana s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, a lucrat la Prima tv, Naศ›ional Tv, Profit.ro ศ™i Money Channel รฎn aceleaศ™i funcศ›ii. Dana a fost coordonator de marketing ศ™i comunicare la TCE 3 Brazi Group ศ™i expert รฎn comunicare la Agenศ›ia pentru Dezvoltare Regionalฤƒ โ€“ Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artฤƒ ศ™i Culturฤƒ Neamศ› ศ™i copywriter la Opera Comicฤƒ pentru Copii din Bucureศ™ti. Pe lรขngฤƒ activitatea รฎn jurnalism, Dana a fost ศ™i este profesor de limba francezฤƒ ศ™i de limba ศ™i literatura romรขnฤƒ la diverse instituศ›ii de รฎnvฤƒศ›ฤƒmรขnt. Dana deศ›ine un master รฎn Comunicare de la Universitatea din Bucureศ™ti ศ™i este traducฤƒtor ศ™i interpret certificat pentru limba francezฤƒ.
Cele mai citite

Israelul va da un โ€žrฤƒspuns pe mฤƒsurฤƒโ€ Iranului dupฤƒ atacul cu rachete

Israelul "pregฤƒteลŸte un rฤƒspuns" dupฤƒ atacul cu rachete lansat marลฃi asupra teritoriului sฤƒu de Iran, a anunลฃat sรขmbฤƒtฤƒ un responsabil militar israelian, รฎn timp...

Ludovic Orban: Voi fi un preลŸedinte „de multe ori surprinzฤƒtor”, prezent, implicat, simลฃitor

PreลŸedintele Forลฃa Dreptei, Ludovic Orban, ลŸi-a depus, sรขmbฤƒtฤƒ, candidatura pentru funcลฃia de preลŸedinte al Romรขniei, susลฃinut de FD, PMP, Alternativa Dreaptฤƒ ลŸi PNลข Maniu-Mihalache,...

Incendiu la รŽntreprinderea de Rulmenลฃi Bรขrlad

Pompieri militari intervin, sรขmbฤƒtฤƒ, la un incendiu izbucnit รฎntr-o halฤƒ de producลฃie a รŽntreprinderii de Rulmenลฃi Bรขrlad, afectat fiind acoperiลŸul imobilului pe o suprafaลฃฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ