22.2 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒPoliticฤƒCreศ™terea economicฤƒ prin investiศ›ii sprijinitฤƒ de PSD face din Romรขnia principala destinaศ›ie...

Creศ™terea economicฤƒ prin investiศ›ii sprijinitฤƒ de PSD face din Romรขnia principala destinaศ›ie de afaceri din zonฤƒ: exemple de mari proiecte demarate รฎn ultima lunฤƒ

Anul 2024 se anunศ›ฤƒ a fi unul plin de investiศ›ii majore รฎn Romรขnia, un aport semnificativ avรขnd programele destinate mediului de afaceri, derulate de Guvernul Ciolacu.

Unul dintre cele mai importante proiecte, recent anunศ›at, este construcศ›ia unei fabrici de baterii la Galaศ›i, realizatฤƒ de compania belgianฤƒ Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE). Aceasta reprezintฤƒ o investiศ›ie de 1,4 miliarde de euro ศ™i este una dintre cele mai mari din sectorul auto din Romรขnia.

Investiศ›ia ABEE la Galaศ›i marcheazฤƒ un moment crucial pentru economia romรขneascฤƒ, avรขnd potenศ›ialul de a transforma oraศ™ul รฎntr-un centru important pentru producศ›ia de baterii electrice. Proiectul prevede utilizarea celor mai avansate tehnologii de producศ›ie pentru celulele electrice de tip litiu-ion (LPF) ศ™i va crea numeroase locuri de muncฤƒ.

Sprijinul PSD a atras deja investiศ›ii de circa 3 miliarde de euro, รฎn noi uzine, รฎn 2024

Pe lรขngฤƒ investiศ›ia belgianฤƒ, alte ศ™ase fabrici urmeazฤƒ sฤƒ รฎnceapฤƒ producศ›ia รฎn 2024, cu o valoare cumulatฤƒ a investiศ›iilor de 1,2 miliarde de euro. Printre acestea se numฤƒrฤƒ fabrica de componente auto a Beyรงelik Gestamp รฎn Argeศ™, investiศ›ia de 45 de milioane de euro a Continental la Sibiu, ศ™i fabrica de motoare electrice ศ™i ventilatoare a ebm-papst la Oradea.

Tot la Oradea, Biopharma Plasma inveseศ™te 37 milioane de euro รฎntr-o nouฤƒ unitate de producศ›ie, cu o suprafaศ›ฤƒ de peste 34.000 mp, รฎn parteneriat cu Agenศ›ia de Dezvoltare Localฤƒ Oradea.

Aceste proiecte vor aduce peste 1.000 de locuri de muncฤƒ noi ศ™i vor contribui la creศ™terea economicฤƒ a ศ›ฤƒrii.

De asemenea, Symmetrica investeศ™te 48 milioane de euro รฎntr-o nouฤƒ fabricฤƒ de prefabricate la Bolintin-Vale (Ilfov), Hengst Filtration a inaugurat o nouฤƒ fabricฤƒ de 8 milioane de euro la Balศ™, iar Karl Mayer va construi douฤƒ fabrici ศ™i un centru de รฎntreศ›inere tehnicฤƒ รฎn Maramureศ™, proiecte de mai multe milioane de euro.

PSD investeศ™te รฎn proiecte industriale, esenศ›iale pentru creศ™terea economicฤƒ

Guvernul condus de PSD a alocat fonduri pentru stimularea investiศ›iilor cu impact major รฎn economia romรขneascฤƒ. Grupul german Continental, de exemplu, beneficiazฤƒ de suport financiar de la stat pentru noua sa unitate de producศ›ie la Sibiu. Aceasta va include atรขt zone de producศ›ie, cรขt ศ™i de logisticฤƒ ศ™i birouri, contribuind semnificativ la creศ™terea capacitฤƒศ›ilor de producศ›ie ale companiei รฎn Romรขnia.

Sprijinul acordat de PSD noilor uzine ศ™i facilitฤƒศ›i de producศ›ie construite รฎn 2024 subliniazฤƒ angajamentul partidului de a stimula creศ™terea economicฤƒ ศ™i de a crea locuri de muncฤƒ. Investiศ›iile semnificative din partea companiilor internaศ›ionale, facilitate de politici guvernamentale favorabile, vor transforma Romรขnia รฎntr-un hub industrial important รฎn Europa. Astfel, PSD contribuie la consolidarea economiei naศ›ionale ศ™i la creศ™terea veniturilor tuturor romรขnilor.

Urmฤƒreศ™te Romรขnia Liberฤƒ peย X,ย Facebookย ศ™iย Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu รฎn presฤƒ. Am trecut pe la ProTv ศ™i Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la Romรขnia Liberฤƒ.
Cele mai citite

Reacศ›ia Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ dupฤƒ respingerea candidaturii la alegerile prezidenศ›iale

Diana ศ˜oศ™oacฤƒ a reacศ›ionat dupฤƒ ce Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei i-a respins candidatura la alegerile prezidenศ›iale. Aceasta รฎศ™i cheamฤƒ susศ›inฤƒtorii la un miting: โ€žAbsolut...

Germania, Franศ›a ศ™i alte state UE fac eforturi pentru a accelera รฎntoarcerea migranศ›ilor รฎn ศ›ฤƒrile lor

ศ˜aptesprezece ศ›ฤƒri europene au cerut Comisiei Europene sฤƒ รฎnฤƒspreascฤƒ regulile UE privind returnarea migranศ›ilor ilegali รฎn ศ›ฤƒrile lor de origine Scrisoarea cฤƒtre Comisia Europeanฤƒ a...

Maศ™inฤƒ lovitฤƒ de tren รฎn Argeศ™. ศ˜oferul a scฤƒpat cu viaศ›ฤƒ

Un bฤƒrbat de 51 de ani a fost implicat รฎntr-un accident grav รฎntr-o comunฤƒ din judeศ›ul Argeศ™, dupฤƒ ce maศ™ina sa a fost lovitฤƒ...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ